Małe świnkowe osobistości =)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Re: Małe świnkowe osobistości =)

Post autor: Skiti »

Ann - to 120 ;) Chcę nową, bo w jednym miejscu pręty mi zaśniedziały, a poza tym moja wymarzona Casita otwiera się cała u góry i łatwo cokolwiek z niej zabrać, włożyć, itp. No i jest piękna :D 140 nie potrzebuję, bo po pierwsze świnki mają całe popołudnie wybieg, z którego rzadko z resztą korzystają, a po drugie muszę mieć 2 klatki w pokoju i planuję w przyszłości jakoś piętrowo je ustawić, żeby mi mniej miejsca zajęły :) Może uda się jakąś piękną szafkę na rzeczy świniąt kupić :twisted:
Dzięki kochani za przybycie i podziwianie mych świństewek :buzki: Czują się zaszczycone!
Ann

Post autor: Ann »

Skiti pisze:moja wymarzona Casita otwiera się cała u góry i łatwo cokolwiek z niej zabrać, włożyć, itp. No i jest piękna :D
Oj jest piękna, mi również się marzy :102:
pastaciasta

Post autor: pastaciasta »

Nie lepiej C&c ?:P zdjęcia cudne tylko mało ;p
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Nie mam czasu na nowe zdjęcia, bo mam sajgon w pracy i w domu - przepraszam ;)
Nie lubię kratek C&C, trzeba kombinować z kuwetą, żeby jakąś solidną znaleźć, nie wiem czy byłby problem z wieszaniem półek (te z kratek są moim zdaniem za wysokie), miski czy paśnika. A mi się mega podoba Ferplast. C&C to bym chciała do zrobienia wybiegu :)
Laraine

Post autor: Laraine »

Casita to najpiękniejsza klatka :love: szkoda, że nie ma takiej 140, choć pewnie kosztowałaby krocie :szczerbaty:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Skiti pisze: Nie lubię kratek C&C, trzeba kombinować z kuwetą, żeby jakąś solidną znaleźć, nie wiem czy byłby problem z wieszaniem półek
e tam.. ja nie mam typowej kuwety.. na obszarze gdzie mam C&C położyłam wykładzinę PCV, na nią koce i tyle :D fakt, że czasem boby mam na podłodze, ale nawet przy klatce z kuweta mi się to zdarzało :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

A przez wykładzinę PCV siku nie przecieka? Te kratki na pewno są fajne ze względu na świetny i łatwy kontakt ze zwierzakiem, ale klatka jest stabilniejsza i można więcej rzeczy na niej powiesić? No nie wiem sama :)

Laraine - zobacz jaka różnica jest w cenie pomiędzy Casitą 100, a 120 - 100 złotych! A przecież obie są tej samej szerokości, a 120 jest tylko 20 cm dłuższa. Paranoja cenowa :P
140 nie mogę mieć, bo za dużo miejsca zajmuje, ale moje trzy panienki mają spore pięterko 40 x 60 cm i od godz. 15 otwartą klatkę - chyba im się krzywda nie dzieje :D Często śpią wszystkie na górze i jest jeszcze trochę miejsca. Duże klatki są super, bo można pełno rzeczy do nich włożyć. 120 kiedyś wydawała mi się ogromna, a tak naprawdę jak umieszczę w niej polarkowy domek, to się mało miejsca robi do tuptania.

W środę zaniosłam nasz planszowy kalendarz 2013 do weta, zostawiłam ulotki. Była akurat pani, która zajmuje się adopcjami, porzuconymi zwierzętami, i która leczy zwierzęta w grudziądzkim zoologu. Wywiesi kalendarz, zostawi ulotki i wizytówki o naszym stowarzyszeniu oraz o świnkach do adopcji. Cudownie :love:
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

Skiti pisze:A przez wykładzinę PCV siku nie przecieka?
nie, nie przecieka. Kupiłam na metry w Casto, zwykłą PCV najtańszą, one przecież są grube :D (pod spodem mam nowe panele, więc nie pozwoliłabym by mi coś na nie przeciekało ;) ). Jak chcę, by gdzieś coś było szczególnie stabilne (np gdzie wisi hamak, bo moje na niego z rozpędu wskakują :szczerbaty: ) to przypięłam kratkę u góry. O tyle lepsze od klatki, że formujesz obszar wybiegu tak, jak chcesz.. ;)

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Znaczy chodziło mi o to, czy przez jakieś dziury nie przecieka - wyobraziłam sobie nacięcia w rogach, żeby uformować prostokątną kuwetę. No na pewno klatkę z kratek łatwiej się czyści, bo jest dobry dostęp, a wykładzinę PCV można mopem objechać :szczerbaty: No są plusy i minusy zwykłych klatek i kratek C&C. Szkoda, że C&C takie drogie, bo bym sobie na wybieg kupiła i mogła mieć przenośną klatkę, która mało miejsca zajmuje. Niestety kiedy świństwa biegają muszę mieć na nie oko, a tak to byłby cud miód. Z drugiej strony Maniuszka nie mogłaby chodzić po całym mieszkaniu :102:
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

tyle, że ja właśnie z tego PCV nie formowałam w ogóle kuwety. PCV leży płasko (boki mam o ścianę podwinięte by mi szczochy na ścianie nie lądowały). Czyli innymi słowy, świnie widzą wszystko, a i ja leżąc na podłodze widzę świnie. Stąd czasami boby mam na podłodze :szczerbaty:
Ogólnie mi brak kuwety klatkowej nie przeszkadza, świniom też.. choć nie.. ostatnio nie były zadowolone, bo im kawałek marchewki przez kratkę przeleciał :laugh: i jeszcze opierdziel zgarnęły, bo wchodzę do pokoju, widzę wydrapane seni i krzyczę że są przebrzydłymi świniami, ja im dry bed'em to zasłaniam a one sobie tu kąt znalazły.. podchodzę by poprawić.. podnoszę koc który mam zarzucony tam na kratki by im słońce nie dawało i ewentualne zimno od okna.. a pod kocem marchewka..
Ja na nie krzyczałam, a one biedne o przetrwanie walczyły :szczerbaty:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”