Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Yvon

Re: Bianka i Borówka u Risoldy w Zielonej Górze

Post autor: Yvon »

Już odpowiadam na Twoje pytanie, Katiusha. Otóż Karma to świnka skinny z hodowli. Świnka była do adopcji i jest już u mnie od 16 sierpnia. Jola pisała o niej w swoim wątku, były też fotki. A oto Karma już u mnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karmę połączyłam z Blossom i Małą Mi. Łączenie trwało cztery godziny, ale udało się. Karma dominuje.
Co do łączenia golasków z białaskami, to próbowałam dwa razy i nie udało się. Białe atakowały gołe i gryzły. Na razie dałam spokój, może odczekam trochę? Jeszcze nie zdecydowałam.
katiusha

Post autor: katiusha »

Ach! Teraz sobie przypominam jej fotki u Jolci :love:
Yvon

A to Bianka z Borówką na wybiegu. Ja sprzątam, a one leżakują :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Cała ekipa to słodziaki jak nie wiem.
katiusha

Jak one się skleiły w leżance! Siostry syjamskie!
Yvon

One często leżą przytulone do siebie. Lubią się, ale Bianka czasami szczypnie Borówkę. Bianka musi wszystko pierwsza... pierwsza idzie do miseczek, pierwsza do paśnika. Zajmuje też zawsze legowisko u góry, Borówka nawet do tego legowiska nie wchodzi. A Bianka musi wszystko z góry obserwować :) Ale na dry bedzie leżą często wtulone w siebie. Jak są na wybiegu to też leżą przytulone. To się wtedy nazywa wyleż, a nie wybieg. Hahahaha...
meiss

Post autor: meiss »

Jakie one ciekawskie są, kochane są te noski co wszędzie się wtykną, hihi
Agmeszka

Re: Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Post autor: Agmeszka »

:love:
katiusha

Co tam u dziewczyn? :)
Yvon

A, dziękuję, dziewczynki w porządku, mają się znakomicie. Białaski są już takie duże. Mnie już całkowicie zaakceptowały, z obcymi różnie bywa, są ostrożne i wolą zejść z pola widzenia :) Obie podchodzą już do ręki, obie korzystają z kuwety / oczywiście są "wpadki", bo świnka to świnka /, obie kwiczą jak szykuję warzywka. Ogólnie jest bardzo dobrze. Jestem zadowolona z dziewczyn i szczęśliwa, że właśnie je mam. Są mądre, kontaktowe / Bianka czasem podszczypuje Borówkę, ale na moje "nie wolno", w podskokach odchodzi :) Golaski też mają się dobrze. Dwa łączenia białych i gołych mi nie wyszły, ale myślę o trzeciej próbie. Kiedy? Myślę, że w rocznicę zamieszkania u mnie Bianki i Borówki, a było to 28 stycznia. Jest trochę czasu, mam więc możliwość przemyślenia łączenia, aby tym razem się udało :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”