Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Karinka i Karmelcia

Post autor: Kropcia »

Chyba powinnam ją przechrzcić w takim razie z karmelki na Kuleczkę :D :D :lol:
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
katiusha

Post autor: katiusha »

Po co :lol: Karmelki też kuliste bywają :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Fakt ;) Chociaż jak w języku polskim ó wymienia się na o, tak zostanie Karmela wymienia się na Kula xD :szczerbaty:
Karinka jak tylko wie, że ma strzykawkę to by ją z chęcią połknęła w całości, tak lubi witaminkę ;)

W ogóle przeprowadziłam dziewczyny całkowicie na trociny, bez żadnych mat łazienkowych czy ręczniczków. Dziewczyny nie marudzą, mają miękko, a i ewentualne zapachy z siuśków jakoś tak się nie rozprzestrzeniają :)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Val

Post autor: Val »

A nie próbują jeść trocin? Ja przyłapałam chyba raz czy dwa Leona na odchylaniu maty i podżeraniu ściółki, ale na szczęście chyba już o tym zapomniał.
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Nie przyłapałam ich na jedzeniu trocin. Ale na rozkopywaniu w szaleńczym biegu, owszem :D One wolą próbować czegoś twardszego- np guzików czy zamka :D
Arya90

Post autor: Arya90 »

Też testowałam troty. Były oki, tyle, że Ricoś wynosił je z klatki na futerku i miałam wszędzie bajzel ;)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Panienki do końca roku czeka przeprowadzka. Nas też. Nie wiem jeszcze gdzie będziemy mieszkać- czy w Warszawie, pod Warszawą czy wylądujemy w innym mieście. Rozważaliśmy też emigrację. Gdziekolwiek się udamy, noski jadą ze mną. Jeśli zatem nagle zniknę z aktywności w wątku na dłuższy czas, będzie to oznaczało, że po prostu mamy na głowie sprawy znalezienia sobie miejsca. Wolę uprzedzić na zaś :)
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Kropcia pisze:Nie są to nasze świnki. Chmurek będzie znała przynajmniej jedną z tych mordek ^^ To są Grunio (czarna) i Dzidzia (jasna). Dwie panienki, które nas gościły przez tydzień :love:

Obrazek
Nie wiem jak ja to zrobiłam, ale dopiero teraz zobaczyłam fotki Grunia. Uwielbiam tego świniaka :) Jest cudnie umaszczony.

Kropciu jak Twoje prośki? Co u was słychać? Oprócz tego że szykuje się przeprowadzka?
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

W sumie w porządku :) Panienki mają się dobrze i nie tęskniły za nami :D Z Wojtem sobie pogadaliśmy w weekend. Któregoś dnia się musimy do Was wybrać w odwiedziny ^^ Chętnie poznam Abbę i April na żywo :)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Informuję, co następuje: przeprowadzamy się z naszym chlewikiem do Pruszkowa, czyli nie tak daleko od Warszawy. Termin zmiany mieszkania jest bliżej nieokreślony, ale będzie to pewnie do końca listopada.
Prosięta mają się dobrze, suche jedzą na potęgę- czasem suche lepsze niż ogór, którego dostały minutę wcześniej xD
Nie robiłam im zdjęć ostatnio, bo przez sprawy życiowe po prostu nie mam do tego głowy. Ale nawet jak nie ma fotek, to i tak się przypominamy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”