Futrzane stado Paprykarza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
paprykarz

Re: Futrzane stado Paprykarza-dom wariatów

Post autor: paprykarz »

Coraz bliżej jest dzień, kiedy nerwowo nie wytrzymam. :glowawmur:
1.Z Pierette jest średnio. Wygląda strasznie, po zwiększeniu dawki Metizolu ma okropnie biegunki, które trwają pomimo leków.
2. Julek Junior nadal ma problemy z oczkami. Do tego od wczoraj ma okropną biegunkę. Pewnie od podjadania karmy dziewczyn. Dobrze, że mam na takie okazje leki w domu. Mam też wrażenie, że jakoś dziwnie chodzi na tylne nóżki. W sensie bioderkami tak dziwnie kiwa. Może go brzuszek boli i dlatego tak chodzi. W poniedziałek wet go obejrzy. Od początku jak się go brało na ręce to nóżki z tyłu miał jakby wiotkie ale chodził normalnie.
3. Zupełnie przypadkiem okazało się, że Rudolf też ma w moczu kryształki. I to takie same jak Toffi, nierozpuszczalne. Też będzie dostawał suplementy na pęcherz. Na szczęście w obrazie USG pęcherz Rudolfa wygląda normalnie. Jest specjalna karma na zmianę pH moczu w przypadku takich kryształów ale Toffi miał po niej problemy z wątrobą. Rudiemu też bałabym się jej dawać. Wetka ma dobrać leki, żeby zmienić PH moczu. Wtedy będą mogli zostać na swojej karmie dla seniorów. Chyba, że stwierdzą, że jej skład jest niedobry. Boję się, że to ta karma daje kwaśny odczyn moczu. Ehhh to wszystko jest zakręcone.

Mój niezapłacony rachunek u weta jest już w granicach 300 zł. Chyba trzeba będzie jakiś bazar zorganizować.

Żeby nie było, że ciągle smęcę.
1. Farciarz i Radarek, moi tymczasowicze, super się dogadują i mają zaklepany nowy domek.
2. Schowałam Toffiemu kocie piłeczki do kieszeni mojej bluzy (bo piłeczki małe i bałam się, że połknie) a ten pajac wygryzł dziurę i tak je wyciągnął. Nie miałam sił się złościć. MAm bardzo inteligentnego "syna".
3. W obrazie mikroskopowym moczu Toffi ma mniej kryształów. Miał robione zwykłe badanie moczu w maszynie, na pasku gdzie wetka sama odczytywała, badanie czy nie ma białkomoczu, osad. On już jest normalnie honorowym dawcą moczu.
4. Julek Junior ma biegunkę a Toffi nie grzebie w kuwecie :) hehehe
5. U Yeti poprawiło się oczko.

Ehh małe rzeczy a cieszą.

Powinnam być dzisiaj w szkole, ale postanowiłam zostać z "dzieciakami". Śniło mi się, że Toffi i Rudi zostali uśpieni. :sadness: Obudziłam się zapłakana. Szkoła nie zając, nie ucieknie a czas spędzony z "dziećmi" jest bezcenny. Nawet jak mają mnie chwilowo gdzieś i wszyscy śpią to i tak ich uwielbiam. Poprasuję i zabiorę chłopaków do lasu.

P.S. Sorki, jeśli kogoś obraża mówienie o zwierzakach "dzieci". ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

O kurczę ale się u Was dzieje...
Zdrówka dla wszystkich a dla Was dużo cierpliwości przy futrzakach :102:

PS ja tam też na swoje zwierzaki mówię czasami dzieci :love:
Obrazek
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Zdrówka dla wszystkich chorowitków :fingerscrossed: :fingerscrossed:
paprykarz

Dziękujemy.

Jakoś się "kulamy" do przodu. Kilka fotek na poprawę humoru :)

"Mamoooo on mnie bije!"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Nieprawda, ona zaczęła"
Obrazek

"Zobacz jaka ja jestem malutka. Mieszczę się w posłanie Julka"
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

A gdzie Wąż? 8-)
Obrazek
paprykarz

Wąż to zawsze spoczywa na miejscu honorowym, czyli na tronie Toffiego (na fotelu). Często też jest widywany na łóżku, śpiący w objęciach Toffeckiego. W pobliżu zawsze też jest Kowalski.

Toffi mnie dobił dzisiejszej nocy. Nażarł się czegoś na spacerze wczoraj (albo żwirku z kuwety) i całą noc latał na dwór. TŻa nie ma bo teraz na nocki pracuje, więc budził mnie prawie co godzinę.
Awatar użytkownika
KARINA2613
Miejscowość: Koszalin
Kontakt:

Post autor: KARINA2613 »

Toffi dba o swoją panią jak może :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Zwierzaki nie dadzą człowiekowi zgnuśnieć w betach, to pewne. Piękne te kociska.
katiusha

Post autor: katiusha »

Koci kącik jest cudny :love: Widać, że odpowiada lokatorom :102:
paprykarz

Od niedzielnego wieczora walczymy o naszą Pierette. Posypało się dziewczę okropnie :( Bardzo schudła, biegunka, mniej je, kicha, wyciek z noska, do tego chora tarczyca. Ona ma już 6 lat, boję się, że nie da rady.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”