Podpytam - na moim siedzi żółw-uchodźca, choć już też powinien w środku zacząć mieszkać...MonikaSM pisze:Ja mam wolny balkon, ale to chyba za zimno na odkarmianie...?
Jeżynka do odkarmienia od zaraz na 3 tygodnie
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Jeżynka do odkarmienia od zaraz na 3 tygodnie
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
To już wiem - balkon spoko, póki nie ma mrozów (trzeba by tylko dużo siana do kontenera, żeby się miała w razie czego w czym zagrzebać). Tylko kwestia: czy w miarę cichy i osłonięty?
Czarna Kluska i Morena
Słuchajcie. Nie bawcie się w samodzielne odkarmianie jeża. Poza tym wypuszczenie go przed zimą bardzo znacznie obniża jego szanse na przeżycie. Piszę to jako biolog. Najlepiej by było, gdybyście odezwali się do Jeżurkowa - to genialny ośrodek wyłącznie dla jeżyy. Polecam ich całym sercem. Z pewnością zajmą się maluchem i podpowiedzą, co i jak. Przygtuja go odpowiednio do zimy.
http://jezurkowo.primum.org.pl/
https://www.facebook.com/Jezurkowo
http://jezurkowo.primum.org.pl/
https://www.facebook.com/Jezurkowo
Dobry kontakt jest też z nimi przez FB. Nie trzeba też koniecznie samemu jechać do Skierd. Dość często bywają w Warszawie, więc można sie umówić z nimi w Warszawie.
- Natalinka
- Kontakt:
Ależ ani się nie bawimy, ani samodzielnie - to stowarzyszenie jeżowe szuka i się jeżem zajmuje. Jeżyna jest zdrowa i powinna wrócić jak najszybciej na łono natury. Zasypiać będzie jakoś w październiku i do tego czasu powinna przytyć - i tyle. A to żaden maluch, tylko młoda dziewczyna
Czarna Kluska i Morena
Hmmm, balkon taki raczej słoneczno- wietrzny,od strony osiedla (nie ulicy, cichy). Nie wiem Natalinko, czy widziałaś...Właśnie pozbyłam się mebli, więc do wiosny będzie stał pusty, stąd moja propozycja. Do mieszkania nie mogę, bo mam nieobliczalnego psa, a nie jestem w domu non stop.
Jeżeli miałabym go (ją) tylko karmić/sprzątać przez kilka tygodni + miałabym kontakt z kimś, kto się na tym zna, to jestem w stanie się tego podjąć.
PS. Nie wiem, czy nie grozi to rozwodem więc zapewniam, że nie zgłaszam się dla fun'u.
Jeżeli miałabym go (ją) tylko karmić/sprzątać przez kilka tygodni + miałabym kontakt z kimś, kto się na tym zna, to jestem w stanie się tego podjąć.
PS. Nie wiem, czy nie grozi to rozwodem więc zapewniam, że nie zgłaszam się dla fun'u.
- Natalinka
- Kontakt:
Moniko Droga! To umówmy się, że gdyby się okazało, że sytuacja jest całkowicie podbramkowa i nikt się nie zgłasza, dam znać. Wolałabym bowiem, by jeżyna nie była przyczyną rozpadu związku Tym bardziej dziękuję za zgłoszenie i dam znać w ciągu najbliższych 2-3 dni, jak się sprawy mają.MonikaSM pisze:Hmmm, balkon taki raczej słoneczno- wietrzny,od strony osiedla (nie ulicy, cichy). Nie wiem Natalinko, czy widziałaś...Właśnie pozbyłam się mebli, więc do wiosny będzie stał pusty, stąd moja propozycja. Do mieszkania nie mogę, bo mam nieobliczalnego psa, a nie jestem w domu non stop.
Czarna Kluska i Morena
Niewiem ja mieszkam w warszawie ale nie jestem pełnoletnia i czy mama pozwoli...
Życze powodzenia.
Życze powodzenia.
Można poprosić o zdjęcie jeżynki?
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt: