- Łatek
- ma około 3-3,5 roku
- samiec-kastrat,
- jego numerek-1202
- mieszka w Mrągowie
- Łatek trafił do mnie dwa lata temu,w wieku około 1-15 roku.Nim do mnie przyjechał jego jedynym towarzystwem był kot,inne świnki poznał dopiero u mnie.Na początku miał być połączony z innym samcem,ale okazał się takim ciapkiem,że nawet spokojny i ugodowy chłopak potrafił mu nieźle dołożyć.Było mi go bardzo żal,więc przy okazji zabiegu usunięcia zmiany powstałej w wyniku pogryzienia Łacio stracił jajka i zamieszkał z dziewczynami.
- Łatek je wszystko,jest strasznym łasuchem,który zje cokolwiek dostanie do miski.Aktualnie wcina karmę Greenwoods,sianko od p.Roberta,zioła i oczywiście wszelkie owoce i warzywa.
- stan adopcji- adoptowany
- z moich obserwacji wynika,że Łatek lepiej czuje się w towarzystwie dam niż panów,ale nie wykluczone jest połączenie z jakimś spokojnym chłopakiem.
- kontakt: pw , mysz131@wp.pl

Łatek uwielbia hamaczki,półki wyścielone miękkim polarkiem,jamki i norki nie są w jego guście,chyba że są bardzo obszerne...Łatek jest sporym chłopakiem.Na kolankach jest trochę spięty,ale po paru chwilach rozkłada się wygodnie i daje się miziać.Nie lubi dotykania w okolicach zadku,wtedy szybko się zrywa i próbuje zmykać;podsunięte pod pyszczek palce lubi podszczypywać.