Fizia Pończoszanka - [W-wa] już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Jaguś

Re: Fizia Pończoszanka - zguba czy wyrzucona? [W-wa]

Post autor: Jaguś »

Fizia od 30 min jest u mnie. Jestem zaskoczona jej krągłościami i urodą - zdjęcia są fajne, ale nawet w części nie oddają jej urody. Jest prześliczna ! Pirackie oko skradnie nawet najtwardsze serduszko : ) To duża babeczka, zrównoważona, śmiała i kontaktowa. Jeszcze nie brałam jej na kolana, ale z tego co widzę to ma ogromne zadatki na świnkę - miziankę. Niestety ja nie mogę sprawdzić jaki ma stosunek do innych świniąt, bo mam samca. Kiedy Pani Edyta odezwie się do mnie to z przyjemnością spotkam się na WPA przy kawce i zabiorę z sobą Fizię - zobaczymy czy dziewczęta się polubią. Już wiem, że jest gadułą - nie wrzeszczy, ale cały czas grucha i coś gada pod nosem. Sama słodycz !
edyta.irka

Post autor: edyta.irka »

Moja królewna jest łagodna. Przynajmniej tak było do tej pory. W stadzie była podległa, ale z doświadczenia wiem, że czasem w nowym stadzie taki prosiak może zacząć rządzić. Zobaczymy, jak będzie tym razem. Klatkę wyczyszczę dokładnie, aby Euforia nie była zbyt pewna siebie. Co do odgłosów - mogą sobie kwiczeć, gruchać, piskotać, śpiewać... do woli. Klatka jest w salonie na parterze, a sypialnie są na górze:) Euforia jest arystokratką ;) rasy Sheltie. Z pyszczka przypomina szynszyla. Może w weekend wstawię fotkę. Teoretycznie i oficjalnie świnki pojawiły się ze względu na dzieci, ale wszyscy wiedzą, że prosiaki są moje... one też czują, kto jest ich najukochańszą pańcią... he, he, he :102: Przyzwyczajenie to druga natura człowieka - teraz chwilowo jest jeden prosiak, ale ciągle mówię w l.m. Nie mogę się doczekać naszego spotkania :D
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Jaguś, ona bardzo lubi siedzieć na domku w kocyku, może jej coś zmontujesz. No i może zdjęcia wrzuć, bo tęskno mi za nią :)
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Jaguś

Wypuszczam ją na wybieg - w tym czasie mój Lucjan przebywa w "areszcie". Fizia uwielbia norki, ale też lubi wyleż na sianku ze stopami do tyłu. Wyżera jarmuż, seler naciowy, kiełki słonecznika i cykorię; inne warzywa są takie popularne... Bleee...
Wzięłam ją na kolankowanie i już po 10 min mam wylizany każdy paluszek i rękę do łokcia ! No rozpłynęłam się : )))
edyta.irka

Post autor: edyta.irka »

Widzę, że Fizia ma zadatki na całuśno-miziańskiego prosiaka:) Ostatnio oglądałam vetbedy w necie, ale nie wiem, na ile się sprawdzają. Coś znajdę na razie w dom, aby dać jakąś flanelkę czy kawałek kocyka na dach:) Moje wszystkie prosiaki wolały 2 domi, bo mogły sobie przebiegać między nimi. Ale taki oryginalny od klatki - plastikową platformę - też mam. Moje prosiaki wypuszczone na wolność zawsze ograniczały się do dywanu, nie lubiły z niego schodzić.
Na razie domki w klatce są dwa - jeden z płaskim dachem, a drugi ze spadzistym. Stara przyjaciółka mojej królewny przesuwała domek ze spadzistym dachem, wdrapywała się i fruuuu zjeżdżała:) Na spadzisty zaś lubiła wskoczyć, aby sprawdzić, czy miska zawiera to samo, co ta na dole:) Euforia jest bardziej powściągliwa w zachowaniu, zupełnie jak arystokratka:) Ale kwiczy jak prawdziwy prosiak, gdy wyczuje ogórka lub uzna, że czas na miziaństwo:) Dziś wróciła z mężem do domu. Reszta rodziny melduje się za tydzień.
Yvon

Post autor: Yvon »

Śliczna Fizia. Jak dobrze, że ten pan zareagował.
Wszystkiego dobrego Fizi życzę :love:
Jaguś

Jesteśmy wstępnie umówione na WPA. Trzymajcie kciuki, bo może już na pocz września Fizia będzie miała kochający i odpowiedzialny domek, a w nim świnko - koleżankę : ) Jestem taka podekscytowana !
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

I co?
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Jeszcze nie ma początku września :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

No tak, ale wpa czy się odbyło? Bo ja myślałam że to się ma odbyć przed powrotem Beatrycze, a ona wraca jutro.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”