Muzyka
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Muzyka
Kaliber 44 - film druga zwrotka - posłuchaj była omawiania przez Czesława Miłosza.
Teksty Łony tak samo na uniwerkach są omawiane.
52 Dębiec dla mnie najbardziej ambitny rap.
A rock i tego typu podobne rzeczy to podoba mi się SOAD i Slipknot ale to tylko taki mały wycinek ;p
Teksty Łony tak samo na uniwerkach są omawiane.
52 Dębiec dla mnie najbardziej ambitny rap.
A rock i tego typu podobne rzeczy to podoba mi się SOAD i Slipknot ale to tylko taki mały wycinek ;p
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Metale szlachetne wszelakie, rocki tudzież. Do tego punki, d'n'b, elektronika, ambitny pop, czasem gotyk, nowa fala... W sumie rap też lubię (52, K44, Eminem z zagranicy)... ale musi mnie tekstowo porwać. Poza tym blues, jazz, opera, klasyka... generalnie nie lubię szufladkowania muzyki na gatunki.
Rock i SOAD i Slipknot Daleko im do tego.
Rock i SOAD i Slipknot Daleko im do tego.
Dla mnie właśnie najbardziej rap i reggae jednak dokładnie nie zamykam się tylko w tych 2 gatunkach.
Napisałem rock i tego typu podobne bo za Chiny ludowe nie mogę rozróżnić co jest rock co jest metal, black metal, czarna magia ;p
Napisałem rock i tego typu podobne bo za Chiny ludowe nie mogę rozróżnić co jest rock co jest metal, black metal, czarna magia ;p
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Jak wrócę z planszówek, to Ci mogę całe "Drzewo genealogiczne" rozpisać. Akurat na muzyce znam się nawet lepiej, niż na świnkach.
No i moja małżonka uczy się operowego śpiewu.
No i moja małżonka uczy się operowego śpiewu.
Łatwiej wymienić czego nie słucham, niż co słucham
Ale z ostatnich dni/tygodni, youtube podpowiada, że rządzili:
The Cyvil Wars
Michał Bajor
Strachy na Lachy,
30 second to mars (z naciskiem na 3 i 4 płytę)
Edyta Geppert
Ewa Demarczyk
Boy Epic
Dokken
Adele
Żywiołak
Hugh Laurie (płyta Let them Talk)
Miewam też fazy na muzykę celtycką, no i różnego rodzaju soundtracki.
Jako nastolatka słuchałam Paktofoniki, Kalibra, Ostrego, WWO, Fisha, Ascetoholix i Liroya.
Ale z ostatnich dni/tygodni, youtube podpowiada, że rządzili:
The Cyvil Wars
Michał Bajor
Strachy na Lachy,
30 second to mars (z naciskiem na 3 i 4 płytę)
Edyta Geppert
Ewa Demarczyk
Boy Epic
Dokken
Adele
Żywiołak
Hugh Laurie (płyta Let them Talk)
Miewam też fazy na muzykę celtycką, no i różnego rodzaju soundtracki.
Jako nastolatka słuchałam Paktofoniki, Kalibra, Ostrego, WWO, Fisha, Ascetoholix i Liroya.
Bardzo chętnie, to czekam ;]
Paktofonika i Kaliber (pierwsza płyta), spędziłem z nimi wiele bardzo ważnych chwil w moim życiu.
Paktofonika i Kaliber (pierwsza płyta), spędziłem z nimi wiele bardzo ważnych chwil w moim życiu.
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Ja z TŻ : rock, punk rock, metal, gothic rock, rock alternatywny blues, klasyczne przeboje pop, czasem muzyka klasyczna ( lub świetne połączenia rocka z klasycznym brzmieniem, czyli rock plus klasyka). Disco polo po wielu piwach na imprezach u znajomych
Ostatnio całą rodziną byliśmy na koncercie Farben Lehre - ja, mój mąż i młodszy syn ( 5,5 roku ) bawiliśmy się świetnie , podczas gdy starsze dziecię ( lat prawie 12 ) prosiło, aby mu obciachu nie robić - nie skakać i nie śpiewać
Młodszy sam domaga się teraz w domu, aby włączyć Farben Lehre - śpiewa ( zna na pamięć słowa ) i udaje, że gra na gitarze . Starszy syn, który niegdyś chętnie chodził z nami na koncerty rockowe i blusowe, teraz słucha hip hopu, elektroniki i jakiegoś - bliżej mi nieokreślonego - disco
Ostatnio całą rodziną byliśmy na koncercie Farben Lehre - ja, mój mąż i młodszy syn ( 5,5 roku ) bawiliśmy się świetnie , podczas gdy starsze dziecię ( lat prawie 12 ) prosiło, aby mu obciachu nie robić - nie skakać i nie śpiewać
Młodszy sam domaga się teraz w domu, aby włączyć Farben Lehre - śpiewa ( zna na pamięć słowa ) i udaje, że gra na gitarze . Starszy syn, który niegdyś chętnie chodził z nami na koncerty rockowe i blusowe, teraz słucha hip hopu, elektroniki i jakiegoś - bliżej mi nieokreślonego - disco