Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Pattyy

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Pattyy »

Lilith88 pisze:Ze sklepu..
Jakiego? :rotfl:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Zupełnie zwykłego w moim miasteczku ale koszyk wiklinowy to i w supermarkecie i w jakimś sklepie z pierdołami do mieszkania można kupić.
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

LIlith, TY masz mebelki od Tutti? Bo one są dosyć duże. Ja mam taki plan na tą 120, żeby dać domek rarożny, legowisko be daszka pod hamak i jeszcze albo wigwan albo tunel bo jedno i drugie to chyba za dużo już będzie. W każdym razie musi być tak, żeby każda świnka coś miała a będą 3.
Na razi eto Blanka siedzi z dziećmi, a Felicja sama.
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Ja mam tak jak piszesz tylko bez wigwamu. Nie zmieścisz tyle w 120, bo świnki nie będą miały gdzie się ruszyć. Hamak, legowisko i domek narożny to max i ja i tak już się wkurzam że mało miejsca zostaje, miski stoją na środku, paśnik wciśnięty na chama. Te domki nie są za duże, są odpowiednie do wielkości świnki poprostu, moim zdaniem to klatka jest za mała i ja juz od dawna planuję budowę większej ale się ciągle koncepcja zmienia :glowawmur:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Chyba ze do klatki masz możliwość dorobienia chociaż niewielkiego ogrodzonego wybiegu na stale.
Wtedy w klatce sypialnia z mebelkami od Tutti a na wybiegu kącik kuchenny plus miejsce na rozruszanie się :D
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

U mnie klatki otwarte po za klatką też jest gdzie się położyć ale jedzenie tylko w klatce dostają.
Awatar użytkownika
Monalisa
Kontakt:

Fionka2014 pisze:Chyba ze do klatki masz możliwość dorobienia chociaż niewielkiego ogrodzonego wybiegu na stale.
Wtedy w klatce sypialnia z mebelkami od Tutti a na wybiegu kącik kuchenny plus miejsce na rozruszanie się :D
Ni dudu. Klatka musi stać na szafce, bo na podłodze byłoby za mało miejsca a gdzie jeszcze wybieg.

To chyba będzie może na zmianę wigwan i domek. W ogóle nie wiem czy te wigwany się sprawdzą, bo jak dałam Blance i dzieciom na ich "wybiegu" w klatce Felicji, to Blanka z upodobaniem nosem wywracała wigwan. Chyba że go za pompon na nitce do klatki przywiążę. Ano pożyjemy, zobaczymy...
A 140 są? Chyba z takich tańszych to nie ma.
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

140 nawet z Pyko kosztuje dużo, bo tu chodzi o to, że w koszt klatki jest wliczony koszt transportu ponadgabarytowego, palety i na poczcie i u kuriera są 120x120 i jeśli coś jest większe to jest problem z transportem i jest bardzo drogi. Myślę, że jak przywiążesz za pompon będzie ok ;)
Awatar użytkownika
Monalisa
Kontakt:

Lilith88 pisze:Myślę, że jak przywiążesz za pompon będzie ok ;)
Będzie trza. Blanka to jakiś wydziw. Jak ma norkę czy coś to zawsze siedzi obok. Mało kiedy na, a w to w ogóle prawie. No a ten wigwan to wolała wywalić :lol:
-------------
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”