podróż świnek morskich
Moderator: Pulpecja
podróż świnek morskich
Bardzo przepraszam jeśli w złym dziale mam pytanie dotyczące podróży świnek morskich w transporterze lepiej jest kupić plastikowy czy materialny jaki rozmiar powinien mieć taki transporter na dwie świnki a czy macie jakieś rady jak prawidłowo powinna wyglądać taka podróż
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: podróż świnek morskich
Świnki można wozić nawet w pudełkach kartonowych. Nie musisz od razu kupować drogiego transportera. Daj śwince siano, kawałek ogórka, i możesz jechać, gdzie chcesz.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
ja wożę świnki w pudełku plastikowym, takim 40 na 30 cm, na górze zainstalowałam kratkę.
jeżeli podróżujesz ze świniami to najważniejsza sprawa to nie jeździć nigdzie w upał, kilka dni temu świnka zeszła z gorąca w ten sposób.
materiałowy transporter zostanie przesikany, więc bez sensu.
jeżeli podróżujesz ze świniami to najważniejsza sprawa to nie jeździć nigdzie w upał, kilka dni temu świnka zeszła z gorąca w ten sposób.
materiałowy transporter zostanie przesikany, więc bez sensu.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Niezależnie od tego jaki transporter czy plastikowy, czy materiałowy czy karton to kup podkłady higieniczne w aptece, wystarczą najmniejsze (40x60cm- cena około 5zł za 5 sztuk) i wyłóż dno, jeśli będziesz miała karton to dodatkowo przyklej brzegi podkładu taśmą do niego. Do środka włóż sianko i jakieś warzywo z dużą zawartością wody jak np. ogórek lub pomidor i tak jak pisze Joanna jeśli nie musisz nie przewoź świnki w upały.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
u mnie podkłady się nie sprawdzają bo po pierwsze Majka je nadżera a po drugie podkopują się pod nie i leżą na gołym ja wożę albo na kocyku albo w trocinach.
- Lilith88
- Kontakt:
Moi na szczęście podkładów nie jedzą ale też potrafią wleźć pod spód. Ja osobiście daję podkład na dno i na to polarowy materacyk i kocyk ale teraz to raczej za ciepło na takie wyposażenie transportera, choć z drugiej str. sianko też grzeje.
Bardzo dziękuje jedziemy w długom podróż bo aż nad morze a dokładnie do Ustronia morskiego jedziemy wieczorem więc nie będzie aż tak ciepło jedziemy również z psem więc będzie się działo
- Lilith88
- Kontakt:
Jeśli będzie miała soczyste warzywa to nie potrzebuje wody na czas podróży.