Baranek i Leonek znowu razem [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
ANYA

Re: Przygody Baranka i Leonka (foty całej czwórki!)

Post autor: ANYA »

Ale piekne maluszki :love:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

5 ogórków na dobę :shock: To ja moim tylko jednego dziennie daję na śniadanie albo na eee.. pokolację albo jak jest podwieczorek to to może być podnocnik :lol: Bo jest kolacja i jest później ostatni posiłek przed moim snem czyli w środku nocy.

Cała świnkowa rodzina piękna! :love: Oczywiście Leonka też mam tu na myśli w końcu się wżenił w rodzinę za sprawą Kawki ;) :buzki:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Tak właśnie myślałam że wczoraj na szybko czytając źle przeczytałam ile wam tego ogórka idzie...
I tak dziś rano obierając dla moich ogora myślę:" Kurczę 4 świnki i w tydzień 5 ogorow na tydzień jedzą a ja dwóm dziennie po jednym daje...jak nic za dużo :) " zwłaszcza że czytam że wzrost w spożyciu nastąpił:D

A zdjęcia i świnkowe pysie piękne;)
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Nooo, moje dwie małpy dostaja pół ogóra dziennie i nie są w stanie przejeść (ale one kochają CN i mogłyby głównie na niej żyć) :D
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

No bo ja wole dać więcej pomidorka i innych warzywek żeby miały różne witaminki ale jakby mieli wybór pewnie że ogóra by wszamali :D

Fionka obierasz świniom ogórka :think:
Val

Post autor: Val »

Inne warzywa też daję, ogórka tyle poszło, bo chciałam jakoś towarzystwo schłodzić - dobry ogór działa jak lody :D

Ja obieram ogórka odruchowo, zawsze potem myślę "no kurczę, znowu to zrobiłam, przecież nie trzeba...", ale rzadko się zorientuję przed faktem. Ja wszystko odruchowo obieram :redface:
Ale nic w przyrodzie nie ginie. Wczoraj obierki spadły mi na podłogę w kuchni, zaraz niemal prosto pod moje nogi przybiegła niezawodna Kawa i posprzątała :D
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

"Serwis sprzątający proszony do kuchni" :laugh:
Ja moim nie obieram. A marchewki dużo dajecie?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Lilith88 pisze: Fionka obierasz świniom ogórka :think:
Tak...bo raz moje takiego chętniej jedzą a dwa świneczka którą miałam kiedyś rozchorowała mi się i niestety zmarła a wet próbujący ją ratować powiedział że to mogło być od skórki ogóra :?
Nie wiem nie znam się ale po tamtym dmucham na zimne. Sobie i do sałatek też obieram :)
Val

Post autor: Val »

Zależy jaką część marchwi.
Natkę jedli w dużych ilościach, swego czasu dostawaliśmy co tydzień. Niestety w ostatnią sobotę nie było (chłop z bazaru odkłada dla nas to, co akurat ma).
Korzeń jest tuczący, ale z drugiej strony, młode świnki chyba nie powinny mieć takich ograniczeń jak dorosłe? W końcu rosną :)
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Moje najchętniej jedzą właśnie obierki z ogórka. :P Środkiem wręcz gardzą :think:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”