Z góry dziękuję za pomoc
Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Re: Trójpak: Duduś, Alfik, Albert
Podaj mi nazwę tej maści, zapytam mojego weta co myśli o takim leczeniu, tym bardziej, że moja świnka ma problem z łapkami
Z góry dziękuję za pomoc
Z góry dziękuję za pomoc
-
kleymore
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
To maść AVENOC, łagodzi ból i obrzęki. Dodatkowo mamy maść pięciornikową złożoną - o działaniu ściągającym i przeciwzapalnym, jeden ze składników to wazelina i maść cynkowa oraz Dolgit krem działający tak samo, ale nim nie smaruje bo jest na bazie ibuprofenu. Przez maść na hemoroidy obrzęk z dołu łapki schodzi, a popękana poduszka już jest normalna 
A i moczymy w Rivanolu, ale on bardzo rozmacza stópkę i poduszka nieładnie wygląda, po maści na hemoroidy znowu jest ładna i bez zadziorów. Musimy odstawić Rivanol.
A i moczymy w Rivanolu, ale on bardzo rozmacza stópkę i poduszka nieładnie wygląda, po maści na hemoroidy znowu jest ładna i bez zadziorów. Musimy odstawić Rivanol.
- awa39
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Trzymam kciuki za łapkę Albercika a jak Duduś?
Pozostaną w sercu: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=7966
-
kleymore
- Kontakt:
Duduś przestał już charczeć, polubił łysego bo ciągle się z nim grzeje
To już jest inny Duduś
A Alf zachowuje się jak ojciec, ciągle liże Albercika. Nie próbuje na niego wskoczyć, ale lubi sobie podlizać, a to łepek, a to nóżkę, a potem leci i wskakuje na Dudusia
Albercik już zaczyna śmigać na nóżce, wydaje mi się, że opuchlizna zmalała bo już nie jest przykryta połowa paznokcia.
Dzisiaj musiałam ratować peniska Alfa, weszły mi włosy pod skórkę i wychyliło mu się prącie, więc jak chodził to ocierał nim po kocyku, a potem biegał i wszystkich chciał molestować.
Dzisiaj musiałam ratować peniska Alfa, weszły mi włosy pod skórkę i wychyliło mu się prącie, więc jak chodził to ocierał nim po kocyku, a potem biegał i wszystkich chciał molestować.
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
-
kleymore
- Kontakt:
Ciężko stwierdzić, czy alergia bo wszystko zostało zmienione w klatce, do tego miał antybiotyk. W każdym razie już jest dobrze
Dostaliśmy zapas siana aż do wiosny 
-
kleymore
- Kontakt:
Duduś prawdopodobnie choruje na zespół wątrobowo-płucny...

Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 16:27 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
przykro mi strasznie
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
-
kleymore
- Kontakt:
Tak, właśnie przestał charczeć tak głośno, ale w spoczynku bądź przy spaniu charczy. Byłam u weterynarza i na podstawie obserwacji i małego badania stwierdził tą chorobę. Teraz weszłam na wikipedię i doczytałam się "duszność wysiłkowa albo spoczynkowa (...) z charakterystycznym platypnöe – nasileniem duszności w pozycji stojącej lub siedzącej i zmniejszeniem w pozycji leżącej". Miejmy nadzieję, że mój synuś jeszcze długo będzie z nami na tym świecie
Duduś dodatkowo może mieć raka wątroby (ten guz, o którym pisałam wcześniej być może od nabrzmiałej śledziony lub uszkodzonej wątroby..)

Duduś dodatkowo może mieć raka wątroby (ten guz, o którym pisałam wcześniej być może od nabrzmiałej śledziony lub uszkodzonej wątroby..)
-
Ann
O matko...
i co teraz, będzie miał operację..? Czemu takie choroby się łapią takich małych stworzonek
Trzymaj się kleymore