Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Lilith88 »

Tak mieszkają w 120 moje miśki :love:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Fajnie. Ten domek trójkątny to jest na Półkę Ferplast? Pastuszek takie robi? To znaczy że ta półka pasuje też do tych klatek?Chociaz może to jest tylko taki podwieszany domek?

Ta klatka to widzę taka zwykła, tez taką będę mieć, chociaż się przeraziłam jak poczytałam o nich w tym watku. Mimo tego , że poprzednio maiłam 80 z Allegro i potem 100 z Allegro i nigdy na żadną nie narzekałam. Wg mnie są bardzo dobre, ta setka po chyba 6 latach używania jest w bardzo dobrym stanie i na pewno nic jej się wyginało nigdy. Zobaczymy.,. W życiu bym żadnej Casity czy Ferplatu nie kupiła, bo zwyczajnie mi się nie podobają a ceny są z kosmosu.

Domek muszę mieć dla Balbinki. Mam taki stary drewniany, ale przydałby jakiś nowy. Docelowo.
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Domki nie są na półeczkę są podwieszane. Szyła je tuttifrutti ale pastuszek chyba też takie robi :)

Klatka jest bardzo dobra, nic się nie wygina. Można ją kupic w zooplusie za 260 zł ( teraz chyba jest w promocji za 170 zł) jako skyline albo prosto od producenta na allegro za 113 zł ;) Ferplasty mi się akurat podobają ale uważam że ceny sa przesadzone.
pagzik

Post autor: pagzik »

Obrazek
Oto nowa klatka mojego Boczka, którą kupiłam rezygnując z ferplasta 75x45 na 100x55. Jeśli swinka wydobrzeje(małe problemy z bobkami), planuje zaadoptowac do niej jakiegoś drugiego świniaka.
Oczywiście chcę ją dodatkowo wyposażyć w pięterka, poza tym na wybiegu Boczek śpi w swojej norce, której w klatce nie ma.
P.S. czy to nie dziwne że nie może się chłopak przestawić i od czasu zmiany śpi w swojej jadalni?
katiusha

Post autor: katiusha »

Super! :szczerbaty: Szczególnie ten namiocik. Też się nad nim zastanawiałam, ale byłaby wojna w stadzie, kto ma tam siedzieć :lol:
Zdrówka dla pipka i szybkiego znalezienia fajnego kolegi :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
pagzik

Post autor: pagzik »

katiusha pisze:Super! :szczerbaty: Szczególnie ten namiocik. Też się nad nim zastanawiałam, ale byłaby wojna w stadzie, kto ma tam siedzieć :lol:
Lajtowo z namiotem, jak prosiaki sie kochają to i trzy by sie tam zmieściły ;)
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Te domki sa absolutnie cool. Co tam jest w środku? jakaś poduszka. Bo jak świnka nasika to co? Cały domek do prania? W takim razie powinnam mieć takie 4, a pewnei takie tanie nie są :?
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Tak w środku jest poducha, tak samo w legowiskach. Domek nadaje się do użytku i z poduszką i bez, bo jest calutki mięciutki. Mam całe polarowe i teraz na cieplejsze dni polar + chłodna w dotyku bawełna (te we wzory). Poduszkę mam do każdego domku jedną i starczy na kilka dni zawsze, zresztą moje chłopaki nie mają w zwyczaju sikać w domku. Koszt takiego domku u Tutti to około 30zł jeśli dobrze pamiętam. Moi Panowie uwielbiają te domki i na pewno będę je jeszcze zamawiać :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sanedie
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: sanedie »

Lilith klatka z pyko? A nie czasem za 119? :szczerbaty:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Nie z Pyko. Pyko to najgorszy badziew jaki widziałam i nikomu nie polecam. Kiedyś zamówiłam i zwróciłam, Pan Pykosz miał wielkiego focha jak powiedziałam, że przyszła brudna, pręty są cienkie i się wyginają i ma źle nałożono ocynk i zwracam mu ale nie miał wyjścia i przyjął. Moja jest od tego producenta http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=21303432 polecam serdecznie, wcześniej też miałam od nich ale kupioną przez sklep zoologiczny za dużo wyższą kwotę a tu można kupić nawet za 99 zł klatkę 120x60cm. Klatki producenta Art-met dostępne między innymi w Hipciu też są całkiem ładne, widziałam na żywo i wyglądała porządnie. Pyko natomiast za darmo bym nie chciała.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”