Gucio [*], Stefan [*] & Dyzio [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Gucio & Stefan

Post autor: pastuszek »

No to tak, dzisiaj już zęby zostały dokładnie przez pana doktora obejrzane. Guciowi rozwarstwiają się siekacze, miazga czy jak to się tam fachowo zwie. Ogólnie na górze rośnie główny ząb a obok takie pojedyncze szpilki zęba na dole w sumie tez nie lepiej. Górne zostały wyrównane, dolne przypiłowane. Dostałam w strzykawce lek przeciwbólowy i od czwartku przez 4 dni mam mu podawać. I zobaczyć czy jest poprawa w jedzeniu, bo możliwe, że go to pobolewa i przez te zęby mi chudnie. Jak będzie poprawa na przeciwbólowym trzeba będzie szukać głębiej przyczyny i przeciwbólowy zostanie przedłużony. Jak będzie to samo to w sumie też będziemy szukać, ale tu już jest możliwe, że Guć już tak ma i ząbki będą sprawiać kłopot. Ogólnie czeka Nas zdjęcie rtg korzeni, żeby zobaczyć jak od środka się sprawy mają. Trzonowe ząbki ma w porządku.
Ann

Post autor: Ann »

Jejuu... Dobrze, że jednak doktor dzisiaj dokładnie Gucia zbadał - tylko szkoda, że nie zrobił tego od razu :?
Zdrówka Guciu! :fingerscrossed:
elka_w

Post autor: elka_w »

oJ :(:(biduś malutki, a powiedz mi czy lekarz mówił coś na temat tych plamek brązowych?
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

Nie. Ogólnie popatrzył na te dolne i powiedział coś w stylu, że tu też wszystko jest co tylko możliwe. Ogólnie bajzel z tymi siekaczami.
Dobrze, że prosiak wesoły i chce jeść.
Ann

Post autor: Ann »

pastuszek pisze:Dobrze, że prosiak wesoły i chce jeść.
To teraz najważniejsze :fingerscrossed:
AniBanani

Post autor: AniBanani »

Ehh.. Może jednak idź do kogoś innego niż Piasecki. Różnie to u niego bywa ostatnio niestety..
Zęby nie wyglądają najlepiej niestety
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Ogólnie to mój stary proś też miał przerost dolnego zęba (musieliśmy przycinać co miesiąc bo nie był w stanie sam ścierać) i też miał przez to problemy z resztą (nie równe ścieranie itp).
też polecam weterynarza który od razu sprawdzi stan zdrowia a nie jak nachalnie za 100tnym razem go o to poprosisz.. ja wiem, że jest tu wielu zwolenników dr Piaseckiego, ale ja sama osobiście wole jechać do niegryzoniowatego mimo iż mam dalej :?
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

Dorotezko im dalej od Ciebie to czy bliżej mnie? :szczerbaty:

Ja nigdzie nie mam blisko, Zwierzyniec w sumie najbliżej z tych polecanych i teraz odkąd się przenieśli mam też dojazd bardzo dobry.
Do wiedzy Piaseckiego zastrzeżeń nie mam, ale czasem to podejście takie jak widać powierzchowne.
Polecam za to Zalesińską tam, jego "uczennice" - ta to tak wybadała Gucia, że proś chyba poczuł się molestowany :lol:
Piaseckiej nie polecam, a Stanicka dopiero w tym roku studia skończyła - jakoś do takich zaufania nie mam, Guć po zastrzyku u niej raczej też już zaufania nie ma...może po kilku latach praktyki.
AniBanani

Post autor: AniBanani »

pastuszek pisze:Dorotezko im dalej od Ciebie to czy bliżej mnie? :szczerbaty:

Ja nigdzie nie mam blisko, Zwierzyniec w sumie najbliżej z tych polecanych i teraz odkąd się przenieśli mam też dojazd bardzo dobry.
Do wiedzy Piaseckiego zastrzeżeń nie mam, ale czasem to podejście takie jak widać powierzchowne.
Polecam za to Zalesińską tam, jego "uczennice" - ta to tak wybadała Gucia, że proś chyba poczuł się molestowany :lol:
Piaseckiej nie polecam, a Stanicka dopiero w tym roku studia skończyła - jakoś do takich zaufania nie mam, Guć po zastrzyku u niej raczej też już zaufania nie ma...może po kilku latach praktyki.
Ja polecam dr Molende. Genialny. Podejście ma świetne i tani. Piasecki po moim Szczęściu stracił wiele..No ale wykładoca mój więc..
Awatar użytkownika
dortezka
Kontakt:

Post autor: dortezka »

pastuszek pisze:Dorotezko im dalej od Ciebie to czy bliżej mnie? :szczerbaty:
w pewnym sensie :szczerbaty: my całą świnkową rodzinką chodzimy do dr Frankowskiego (przyjmuje wymiennie z dr Czerniawską). Obydwoje są świetni.. Aczkolwiek dłużej mam do czynienia z dr Frankowskim bo leczył moje poprzednie zwierzaki jak jeszcze był na stażu :D Paskudy zadowolone, nawet TŻ bo zawsze sobie pożartuje ;)
Przyjmuje na tęczowej 6, więc jakby nie było bliżej i nawet autobus masz prawie "pod drzwi". Co do cen, na pewno niższe niż u Piaseckiego, ale nie potrafię powiedzieć ile bierze bo ja płacę śmiesznie niskie kwoty za przegląd 6jściu świnek włącznie z walką z Pigi podczas obcinania pazurów i wizytą która trwa 1,5h.. a my zazwyczaj przyjeżdżamy 15 minut przed zamknięciem więc jeszcze nadgodziny przez nas robi :szczerbaty:
dziś też tam jedziemy :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”