Poznańskie świniory - koniec pewnego rozdziału.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Major i Olesia

Post autor: Miłasia »

Jak tram Olesia :?:
patic6

Post autor: patic6 »

Oko wystaje jakby tak samo cały czas, ani mniej ani więcej :think: jest minimalnie bardziej wyłupiaste niż drugie. Chyba w poniedziałek wrócimy do weta upewnić się, czy wszystko zeszło jak należy.
Dobrze, że przynajmniej ciała obcego już nie ma i w buzi wszystko powinno się ładnie goić.
Nie wiem czy pisałam, Olesia prawdopodobnie już niewiele widzi - przy badaniu wyszła zaćma, na tyle rozwinięta, że źrenica jest stale rozszerzona i nie reaguje na światło :( Ciekawe, że nie widać tego tak normalnie, trzeba poświecić i zajrzeć głębiej. Do tej pory zaćma kojarzyła mi się z widocznym bielmem na oku, a tu taka niespodzianka.
katiusha

Post autor: katiusha »

Ważne, że sobie radzi :roll:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

ech biedulka :pocieszacz:
patic6

Nic nowego nie mam, tradycyjnie czas na wykopaliska (jeszcze Gryzelda gdzieś majaczy w tle...).
Obrazek
Obrazek
Omnomnomnom :love:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Jaki słodki pysio :)
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

:love: :love: :love:
patic6

Jak się zdrowie sypie, to się sypie... Olesia mi ciężko oddycha, sapie i świszczy. Ma apetyt, nawet bywa żwawa, ale częściej widuję ją zmęczoną w kącie... Chwilę pochodzi i zaczyna posapywać, szybko się męczy. Ten stan trwa już co najmniej 2 tygodnie, przeszliśmy kurację antybiotykiem, lekami przeciwzapalnymi, teraz daję immunoglukan. Osłuchowo to nie jest związane z płucami, a raczej krtań/nos, ewentualnie górne partie oskrzeli. Nie wiem, jak jej pomóc :(
katiusha

Post autor: katiusha »

Bidulka :sadness: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
atka1966

Post autor: atka1966 »

a próbowaliście oxytetracykliny ? chyba to dobrze napisałam... :think: to jedyny antybiotyk, który podziałał na Juraska i jego charczenie :roll:
trzymam mocno kciuki za zdrówko :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”