Fasolamina szkodliwa?
Enzym ten blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu, który odpowiada za przekształcanie skrobi w cukry proste, czyli substancje, które po pierwsze niekorzystnie wpływają na nasz organizm, a po drugie idealnie przekształcają się w tkankę tłuszczową. Można powiedzieć, że fasolamina to substancja, która sprawia, że niepotrzebne zapasy cukrów nie kumulują się w organizmie pod postacią tkanki tłuszczowej.
Jak dla mnie same pozytywy.
Karmy - czy to prawda?
Moderator: pastuszek
- Jack Daniel's
- Posty: 3800
- Rejestracja: 14 lip 2013, 12:18
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Lokalizacja: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
- martu.ha
- Posty: 1642
- Rejestracja: 31 lip 2013, 14:32
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Karmy - czy to prawda?
ale Ty nie jesteś świnką morską, której trawienie zależy od bytujących w jelitach komensali żywiących się skrobią...
- Jack Daniel's
- Posty: 3800
- Rejestracja: 14 lip 2013, 12:18
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Lokalizacja: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Karmy - czy to prawda?
I o to mi chodziło. Dzięki 
