Puchatek- już w DS:)
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Puchatek- już w DS:)
* Imię świnki- Puchatek
* Wiek świnki- ok 2,5 mies
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 2020
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli, doleczamy grzybicę.. na jajkach i pod pachą. Za jakiś tydzień będzie gotowy do adopcji (o ile nic nowego się nie przyplącze)
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, jabłko, marchew, burak, seler, kukurydza- próbujemy wszystkiego .
* Stan adopcji- DS u p. Agaty ze Skierniewic
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zaineresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie:).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Są to standardowe oczekiwania, jakie SPŚM ma wobec przyszłych opiekunów świnek. Zwierzę, które trafia do adopcji - ma za sobą ciężkie przejścia, jest wyciągnięte z fatalnych warunków, a bardzo często autentycznie uratowane od śmierci. Dlatego właśnie tak bardzo nam zależy, aby dom w którym zamieszka był pewny i bezpieczny.
Puchatek jest jeszcze płochliwym prosiaczkiem, ale na rękach spokojnie leży- myślę, że bardzo szybko się oswoi.
Na początku mieszkał z trzema młodszymi kolegami, ale ze względu na zmiany grzybicze oraz to, że trochę ich przeganiał- został oddzielony. Nie jest jednak agresywną świnką- na pewno bardzo się ucieszy z kolegi
Taki jestem piękny:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2015, 22:01 przez silje, łącznie zmieniany 4 razy.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Re: Puchatek szuka kolegi [Sztum]
Jest "puchacz"
Piękny świnek, poczochrany, kolorowy i bywa, że naśladuje sowę ...same zalety.
Kciuki za dobry domek...
Piękny świnek, poczochrany, kolorowy i bywa, że naśladuje sowę ...same zalety.
Kciuki za dobry domek...
-
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Fajny Puchatek.
Trzymam za dobry domek.
Trzymam za dobry domek.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Pomorze
- Kontakt:
Co jeden to ładniejszy
Zorro,Garcia,Piotr za TM+ wieczny tymczas Toskania
Mój pan sowa na każdym zdjęciu wygląda, jakby to była inna (ale podobna) świnka
Piękne ma futerko i pasemka...ciekawa jestem jak na żywo mizia się takie cudo
haha i uszka duże ma...zgodnie z opinią wilka, żeby dobrze słyszeć...czy Silje warzywka kroi
Piękne ma futerko i pasemka...ciekawa jestem jak na żywo mizia się takie cudo
haha i uszka duże ma...zgodnie z opinią wilka, żeby dobrze słyszeć...czy Silje warzywka kroi
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Jak się uczesze- to jest bardziej puchaty
Uszka duże celem lepszego nasłuchu- fakt. Ale Puchatek nie z tych, co się bezczelnie o jedzenie dopominają- on tylko się łapkami o kuwetę opiera i czeka grzecznie. Czasem cichutko zagaduje
Uszka duże celem lepszego nasłuchu- fakt. Ale Puchatek nie z tych, co się bezczelnie o jedzenie dopominają- on tylko się łapkami o kuwetę opiera i czeka grzecznie. Czasem cichutko zagaduje
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Cudny Puchol
Jejku, przepiękny. Ja niestety nie mogę przygarnąć już więcej świnek :c Trzymam kciuki, że szybciutko znajdzie kochający domek