wiek świnki: ur. 10 kwietnia 2015
numer adopcyjny: 2038
niejscowość, w której przebywa świnka: Mszczonów, u dotychczasowych opiekunów
historia zwierzęcia, przebyte choroby: synek kupionej w sklepie zoologicznym ciężarnej samiczki. 306g, zdrowy
informacje dot. diety: " Vitakraft Vita Special Best for Kids. Ich ulubione sianko to "Jaśkowe sianko" firmy Skarabeusz z ziołami albo warzywami. Odnośnie warzyw, świniaczkom ogólnie podaję natkę pietruszki i liście rzodkiewki (ich ulubiony przysmak, dla niego stają na tylnych łapkach), świeżą trawę, koniczynę, okazjonalnie jabłko, marchewkę (chociaż za tym przepadają chyba trochę mniej), warzywa dodatkowo kropię witaminą C (Cebion dla dzieci).
stan adopcji: wstępna rezerwacja
dodatkowe informacje: do innego samca
kontakt do opiekuna wątku: sosnowa pw, turbencja@gmail.com
kto wydał zgodę na założenie wątku: ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia (klatka min 100cm, dobra karma, opieka weterynaryjna, wizyta przedadopcyjna, umowa)
![Obrazek](http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3dc1a2a71b7.jpg)
![Obrazek](http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c7026e1885f.jpg)
Opiekunka pisze:
"Witam.
Jakiś czas temu kupiłam w sklepie świnkę morską, i jak się później okazało- była ona w ciąży. 10 kwietnia 2015 urodziła ona 3 śliczne świnki. Jedną z nich postanowiłam zatrzymać, niestety 2 muszę oddać.Niestety żadna ze znanych mi osób nie ma możliwości zaopiekować się maluchem, a oddanie do sklepu nie wchodzi w grę."
"Kazio urodził się jako najmniejsza ze świnek, 5 dni po urodzeniu ważył 77 g . Z charakteru jest raczej niesforny, kiedy pozwalamy mu chodzić swobodnie po wybiegu często trudno go później złapać, aczkolwiek mimo wszystko jest grzeczny, przyjazny i pełen życia. Dobrze dogaduje się z innymi świnkami (czasem puszczam go po wybiegu z moim dorosłym wykastrowanym samcem rasy rozetka, świnki razem się ganiają, ale gdy przyjdzie co do czego, to jedna kryje drugą przed złapaniem). Zależy mi, aby dom dla Kazia znaleźć jak najszybciej, ponieważ z oczywistych powodów muszę go trzymać osobno z siostrami i mamą, a dorosła świnka jest tak duża, że bałabym się że go niechcący przygniecie).
Obie świnki są bardzo ciekawskie i kontaktowe, gdy słyszą że ktoś wchodzi do pokoju, stają na dwóch łapkach i wyglądają ze swoich klatek. Świnki wkrótce zabiorę na wizytę kontrolną do weterynarza."