Berta i Elma
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi
Ilenka - dokładnie Twoje podejście stosuję. Po prostu wszystko zgodnie z wiekiem dziecka. Trzylatek przy całej swojej miłości do zwierzaka, może mu zrobić krzywdę i dlatego jedno z nas trzyma na kolanach dziecko, a drugie świnkę/szczura i dopiero przy takiej obustronnej kontroli pozwalamy na głaskanie. Było raz tak, ze puściliśmy szczury na kanapę, Tymon usiadł przed nią i miał obserwować. Ja siedziałam tuż koło niego. W ułamek sekundy się wybił i wylądował na kanapie, na szczęście nie wyrządzając żadnemu ze szczurków krzywdy...
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Balbinko spóźnione życzenia
Wszystkiego naj, naj, najlepszego

Nie jest zbytnio widoczne bo promieniowanie było ustawione na jamę brzuszną (w poszukiwaniu kamieni) a nie na kości ale coś tam widać

Mam tylko coś takiegodortezka pisze:tak serio, to nawet nie mam porównania jak te ząbki powinny wyglądać (jak ktoś ma foty swoich prośków to poproszę)

Nie jest zbytnio widoczne bo promieniowanie było ustawione na jamę brzuszną (w poszukiwaniu kamieni) a nie na kości ale coś tam widać

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Balbinka dziękuje
martuś przez chwilę się zastanawiałam, co mi tu za fotkę kraba wklejasz
dopiero po chwili się skapnęłam, że to zdjęcie Nali które było u Ciebie na wątku, a to nie kleszcze tylko ktoś ją trzyma za łapki
no coś tam widać.. że przerw nie ma chyba..
jeju.. biedna Pigi.. przez chwilę miałam nadzieję, że to może jednak normalne są takie przerwy
edit: jeszcze raz spojrzałam na powiększenie i jakby jednak lekki cień przerwy jest

martuś przez chwilę się zastanawiałam, co mi tu za fotkę kraba wklejasz

no coś tam widać.. że przerw nie ma chyba..
jeju.. biedna Pigi.. przez chwilę miałam nadzieję, że to może jednak normalne są takie przerwy

edit: jeszcze raz spojrzałam na powiększenie i jakby jednak lekki cień przerwy jest

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
u nas bez zmian
Pigutka coraz mniej je karmy, wagowo bez zmian, w okolicach 870. W zeszły piątek zabraliśmy ją do weta, ale ten stwierdził, że póki je inne rzeczy to ją jeszcze przetrzymamy z piłowaniem trzonowców.
W sobotę za to pojechaliśmy do naszego z Frenią, bo sobie odparzyła pupcię. Być może za późno jej bikini zrobiliśmy (przez to futrzysko wciąż mokry tyłek miała) i miała lekki stan zapalny. Wg weta na tyle mały, że obędzie się bez poważniejszych leków. Myjemy w szamponie i smarujemy alantanem. Pupcia już jak nówka. Wet golił jej tyłeczek na zero (naszą maszynką ja się boję i zostawiam jej 1-2mm). I podczas takiego majstrowania jej tam został.. osikany
Kupiłam dziewczyną nową matę.. znalazłam za 14zł/mb. Także mają teraz zielono

na spacerku wreszcie się odważyłam i dziewczyny jadły pyszną trawkę z koniczynką (tylko na to się odważyłam) i.. gałązki brzozy

dałam Paskudom do jedzenia pyszny owies

a te Mendy zjadły całą uprawę i cichaczem dobrały się do plonów na później..

Pigulinka

zawsze po cichu zazdrościłam tym, co mogą ustawić swoje świnki jedna obok drugiej i one tak stoją, i można fociszy robić itp. i znalazłam sposób aby moje też stały

dotrwałyście aż tu?
bo dziś jest wyjątkowy dzień! Dziś urodzinki Fifi&Rifi.
Wszystkiego naj naj moje małe Paskudki. aż wierzyć się nie chce, że to już 2 lata minęły! Abyście zawsze były szczęśliwe i najedzone
chciałam im zrobić urodzinowe fotki ale takie z nich wiercipiętki, że jedyne nierozmazane zdjęcie jest Fifki

Rifi w tym czasie łaziła po mnie.. co Fifi wykorzystała i skoczyła mi z oparcia sofy wprost do klatki
zmacana, obejrzana.. biega skacze i nie pika, więc nic sobie nie zrobiła.. a to min 50 cm było.. ja zwariuję z nimi kiedyś

Pigutka coraz mniej je karmy, wagowo bez zmian, w okolicach 870. W zeszły piątek zabraliśmy ją do weta, ale ten stwierdził, że póki je inne rzeczy to ją jeszcze przetrzymamy z piłowaniem trzonowców.
W sobotę za to pojechaliśmy do naszego z Frenią, bo sobie odparzyła pupcię. Być może za późno jej bikini zrobiliśmy (przez to futrzysko wciąż mokry tyłek miała) i miała lekki stan zapalny. Wg weta na tyle mały, że obędzie się bez poważniejszych leków. Myjemy w szamponie i smarujemy alantanem. Pupcia już jak nówka. Wet golił jej tyłeczek na zero (naszą maszynką ja się boję i zostawiam jej 1-2mm). I podczas takiego majstrowania jej tam został.. osikany

Kupiłam dziewczyną nową matę.. znalazłam za 14zł/mb. Także mają teraz zielono

na spacerku wreszcie się odważyłam i dziewczyny jadły pyszną trawkę z koniczynką (tylko na to się odważyłam) i.. gałązki brzozy

dałam Paskudom do jedzenia pyszny owies

a te Mendy zjadły całą uprawę i cichaczem dobrały się do plonów na później..

Pigulinka

zawsze po cichu zazdrościłam tym, co mogą ustawić swoje świnki jedna obok drugiej i one tak stoją, i można fociszy robić itp. i znalazłam sposób aby moje też stały

dotrwałyście aż tu?
bo dziś jest wyjątkowy dzień! Dziś urodzinki Fifi&Rifi.
Wszystkiego naj naj moje małe Paskudki. aż wierzyć się nie chce, że to już 2 lata minęły! Abyście zawsze były szczęśliwe i najedzone

chciałam im zrobić urodzinowe fotki ale takie z nich wiercipiętki, że jedyne nierozmazane zdjęcie jest Fifki

Rifi w tym czasie łaziła po mnie.. co Fifi wykorzystała i skoczyła mi z oparcia sofy wprost do klatki

zmacana, obejrzana.. biega skacze i nie pika, więc nic sobie nie zrobiła.. a to min 50 cm było.. ja zwariuję z nimi kiedyś

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

Ja dotarłam do końca
Na tej zielonej macie to jak na łące
i owies w doniczce pierwsza klasa. Dobry musiał być skoro zapasów już też nie ma
Najlepszego dla dziewczyn

Na tej zielonej macie to jak na łące

Najlepszego dla dziewczyn

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Chciałabym zobaczyć minę weta po osikaniu
Dziewczyny miały rację, że zjadły całą uprawę. W świńskim świecie nie ma takiego pojęcia jak "zostawienie na później"
Dla najmłodszych dziewczyn wszystkiego najświnkowego

Dziewczyny miały rację, że zjadły całą uprawę. W świńskim świecie nie ma takiego pojęcia jak "zostawienie na później"

Dla najmłodszych dziewczyn wszystkiego najświnkowego

Haha, też jestem ciekawa miny weta
A świnie nie znają takich pojęć jak "zostawić" czy "resztki"
Najlepszego dla Panienek!
A Pigi...

A świnie nie znają takich pojęć jak "zostawić" czy "resztki"

Najlepszego dla Panienek!

A Pigi...
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt: