- imię Tomcia
- wiek świnki - około 2 lat prawdopodobnie
- płeć świnki - samica
- sierść - rozetka długowłosa
- adopcyjny nr świnki - 2007
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Wawa, martu.ha (TDT)
- przebyte choroby - nieznane, świnka trafiła do nas ze Schroniska na Paluchu, nic o niej nie wiadomo. Była bardzo brudna oraz miała w sierści liczne pasożyty, musiała zostać ogolona do skóry, by się ich pozbyć. Dostała iwermektynę, za 10 dni powtórka.
- informacje dot. diety - CN, siano bardzo, cykoria, ogórek i marchew do tej pory zjedzone, pije z poidła
- stan adopcji - DS gembsoon
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - tabula rasa
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - adopcje@forum.swinkimorskie.eu
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja wydałam.
na razie zdjęcia przeklejam, Tomcia się wstydzi po wygoleniu i aktualnych fot nie będzie
Tomcia Paluszanka, samiczka [Wa-wa] DS
Moderator: silje
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Tomcia Paluszanka, samiczka [Wa-wa] DS
Ostatnio zmieniony 21 maja 2015, 14:47 przez martu.ha, łącznie zmieniany 2 razy.
- sosnowa
- Kontakt:
- martu.ha
- Kontakt:
Re: Tomcia Paluszanka, samiczka [Wa-wa]
widzę, u tego samego "fryzjera" się strzygły Fryzura taka sama! może teraz taka świnkowa moda, a my nic nie wiemy?
- sosnowa
- Kontakt:
Zapewne
Fryzjer dr Dorota z Mv, wszystko się zgadza.
A jaki się wtedy ma aksamitny grzbiecik
Fryzjer dr Dorota z Mv, wszystko się zgadza.
A jaki się wtedy ma aksamitny grzbiecik
I jak tam zdrówko Tomci? Wszystko w porządku jak na razie?
- martu.ha
- Kontakt:
Owszem, póki co wszystko gra.
Tomcia ma porządny apetyt i donośny głosik, którym ogłasza na całe osiedle, że właśnie oczekuje na posiłek
Dziś czeka ją kąpiel w szamponie przeciwko pasożytom i może przy okazji będą jakieś fotki - uprzedzam, że będzie łyso!
a z Wami muszę się umówić na wpa, pewnie jakoś na przyszły weekend. ..
Tomcia ma porządny apetyt i donośny głosik, którym ogłasza na całe osiedle, że właśnie oczekuje na posiłek
Dziś czeka ją kąpiel w szamponie przeciwko pasożytom i może przy okazji będą jakieś fotki - uprzedzam, że będzie łyso!
a z Wami muszę się umówić na wpa, pewnie jakoś na przyszły weekend. ..
To super w takim razie To jeśli Tomcia trafiłaby do nas to będziemy mieli bardzo głośno, bo Kalisi również daje czadu jak wie, że będzie karmienie Powinny przypaść sobie do gustu. W takim razie czekamy na konkretniejsze info odnośnie wizyty
A można jeszcze wiedzieć co to za fryzjer i gdzie można go znaleźć. No i ile taka imprezka kosztuje mniej więcejmartu.ha pisze:widzę, u tego samego "fryzjera" się strzygły Fryzura taka sama! może teraz taka świnkowa moda, a my nic nie wiemy?
- martu.ha
- Kontakt:
Ach Tomcia - świnka z natury swej długowłosa, z powodu licznych pasożytów na sierści oraz ich jaj przyklejonych do włosów została przez panią doktor w klinice ogolona do skóry. Oszczędzono tylko głowę, ale że i tam się znajdują "mali przyjaciele" tępię ich innymi środkami. Podobnie Grawitacja u sosnowej została wygolona z powodu grzybicy Dlatego się śmieję, że fryzjer ten sam.
a jeśli chcecie upiększyć Waszą pociechę, można to zrobić za 20 zł na Sadybie, zapraszam na Prunelkowy bazarek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =58&t=4515 po szczegóły
a jeśli chcecie upiększyć Waszą pociechę, można to zrobić za 20 zł na Sadybie, zapraszam na Prunelkowy bazarek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =58&t=4515 po szczegóły
- martu.ha
- Kontakt:
Mała Syrenka, czyli Tomcia jako najgłośniejsza na Górnym Mokotowie syrena alarmowa
(oczywiście nie mogłam się powstrzymać i wyrównałam grzywę)
To jeszcze młoda, radosna świnka, bardzo ciekawska i inteligentna
Bardzo interesują ją inne świnki, ale z powodu kwarantanny kontakt ograniczony
Na wybiegu jest jeszcze troszkę wypłoszona, jednak od razu wskoczyła do klatki Bezyla, zanim zdążyłam ją zamknąć
Zdrowotnie na razie OK, ciągle walczymy z pasożytami
Myślę, że Tomcia zaznała w swoim niedługim życiu głodu. Zawsze ma olbrzymi apetyt i zawsze zjada wszystko Nawet znaleziony na wybiegu niedojedzony przez kogoś kawałek jabłuszka. Nawet podwiędniętą natkę, której nikt już nie chciał, mimo, że przed chwilą zjadła pół pęczka. Tak, jakby jadła na zapas. I zawsze baaardzo głośno się przypomina, że oto ona - Tomcia - tu jest i też czeka na jedzonko : Na przedśniadanie, śniadanie właściwe, przekąskę po śniadaniu, brunch, lunch, podwieczorek, kolację, przegryzkę przed snem...
(oczywiście nie mogłam się powstrzymać i wyrównałam grzywę)
To jeszcze młoda, radosna świnka, bardzo ciekawska i inteligentna
Bardzo interesują ją inne świnki, ale z powodu kwarantanny kontakt ograniczony
Na wybiegu jest jeszcze troszkę wypłoszona, jednak od razu wskoczyła do klatki Bezyla, zanim zdążyłam ją zamknąć
Zdrowotnie na razie OK, ciągle walczymy z pasożytami
Myślę, że Tomcia zaznała w swoim niedługim życiu głodu. Zawsze ma olbrzymi apetyt i zawsze zjada wszystko Nawet znaleziony na wybiegu niedojedzony przez kogoś kawałek jabłuszka. Nawet podwiędniętą natkę, której nikt już nie chciał, mimo, że przed chwilą zjadła pół pęczka. Tak, jakby jadła na zapas. I zawsze baaardzo głośno się przypomina, że oto ona - Tomcia - tu jest i też czeka na jedzonko : Na przedśniadanie, śniadanie właściwe, przekąskę po śniadaniu, brunch, lunch, podwieczorek, kolację, przegryzkę przed snem...