Jeśli to normalne, to czy wystarczy ją wyczesać, czy może powinnam zrobić coś jeszcze ?
Linienie ?
Moderator: Dzima
-
stokrotkaS
Linienie ?
Mam pytanie. Ostatnim czasem zauważyłam, że mojej Czarce wychodzą włosy. Jednym słowem ; sypie się z niej. Zawsze musiałam ją wyczesywać, ale teraz wystarczy ją lekko pogłaskać i już ma się na ręce dość dużo jej włosów. Dodam, że Czarka to kundelek, najbardziej przypominający rozetkę.Nie znam się za bardzo na tych rzeczach, dlatego chciałam się zapytać ; Czy w tym wiosennym, ciepłym okresie jest to normalne ? Czy to powinno mnie niepokoić ?
Jeśli to normalne, to czy wystarczy ją wyczesać, czy może powinnam zrobić coś jeszcze ?
-
sempreverde
Re: Linienie ?
Jak się nie drapie, nie ma zmian skórnych, świnka nie jest osowiała, nie schudła itp - to normalne
Wiosna! I w zasadzie zostaje Ci tylko czesanie, czesanie i jeszcze raz czesanie...
-
SatsukiYO
Ja mam podobny problem z moim świnkiem. A już dawno po wiośnie... Chłopak wysnuł teorię, że to dlatego, że grzejemy, i jak jest ciepło to prosiak gubi sierść. Trochę jednak wydumane mi się to wydaje...
Poza tym nie zauważyłam nic niepokojącego, świnek je, pije, skacze, biega, daje się głaskać.
Poza tym nie zauważyłam nic niepokojącego, świnek je, pije, skacze, biega, daje się głaskać.
-
Tallana
U mnie podobnie, ale świnka ok. 2 tygodnie temu urodziła malucha. Futro (sierść?) ma błyszczące, ale jakby tłuste - niedawno ją kąpałam, chyba muszę jeszcze raz. Po noszeniu jej na czarnej bluzce włosków jest mnóstwo.
Od niedawna dostaje preparat witaminowy, którym skrapiam jedzenie. Czekam na efekt i mam nadzieję, że nie jest chora - apetyt cały czas ma.
Może coś jest na rzeczy z tym ogrzewaniem.
Od niedawna dostaje preparat witaminowy, którym skrapiam jedzenie. Czekam na efekt i mam nadzieję, że nie jest chora - apetyt cały czas ma.
Może coś jest na rzeczy z tym ogrzewaniem.