Aniołek Grześ <3 Benio, Olaf, Franuś i Kacper za TM [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Re: Trzech muszkieterów mojego serca <3 Benio, Olaf i Grześ

Post autor: Kaoru22 »

Jacy piękni! Wesołych Świąt :buzki:
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
katerrina

Post autor: katerrina »

U nas znowu źle :( Benio chory, przejechałam już chyba wszystkie lecznice na śląsku :( I nic, nikt nie wie co mu jest, badania krwi ok, usg ok osłuchowo ok. A on tylko chudnie i chudnie :glowawmur:
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

O rany, zęby, brzuszek wszystko sprawdzone?
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
Ann

Post autor: Ann »

U mnie też Kudłata chudnie i okazało się, że to wina tarczycy - miał sprawdzony poziom tyroksyny? Albo właśnie może coś z ząbkami..?
katerrina

Benio już jest tak chudy i słaby ze weci boją się narażać go na stres z dalszego badania zabkow i nie tylko ;(
ANYA

Post autor: ANYA »

Widac po datach ze Benio ma od dawna problemy :sadness: Mam nadzieje ze nic go nie boli :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Ann

Post autor: Ann »

katerrina pisze:Benio już jest tak chudy i słaby ze weci boją się narażać go na stres z dalszego badania zabkow i nie tylko ;(
O kurcze no ale co teraz...? To ile Benio waży? :pocieszacz:
Awatar użytkownika
Inez
Miejscowość: Niedzica
Kontakt:

Post autor: Inez »

Papkę je? To dokarmiaj ile dasz rady bo może sam się nie najada - przy trzech świnkach można nie zauważyć. On koniecznie musi się wzmocnić. Do papki zmiel płatki owsiane plus karmę + co tam lubi (płatki tuczą). U nas były problemy z zębami - niby coś tam Tusia jadła ale bobki mizerne i schudła do 620 g momentalnie (ona jest w ogóle drobną świnką i 800 g to szczyt jej osiągnięć wagowych) - to miałam niezłego stracha. Podpasłam ją karmą do prawie 700 g, ale karmiłam co cztery godziny z jedną dłuższą przerwą w nocy. Za to na noc zostawiałam marchewkę i górę trawki - bo na nią mimo wszystko się skusiła. Od korekty minęło ponad dwa tygodnie i dopiero teraz normalnie je i nie chudnie.

Trzymam kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: . Przy chudnięciu to jeszcze problemy z sercem mogą być. I jakaś ranka w pyszczku. Nie wiem, jaki faktycznie jego stan jest. U mnie Tuśka mimo, że chuda i słaba walczyła z badaniem paszczy i dokładny przegląd i korekta zębów dopiero po głupim Jasiu się udał. Ale do przytomności pełnej wybudzała się od południa do wieczora. Aż się bałam. W lecznicy spędziłyśmy chyba ze trzy godziny i wetka cały czas jej stan kontrolowała.
Obrazek

W pilnych sprawach proszę o pw.
katerrina

Re: Trzech muszkieterów mojego serca <3 Benio[*] Olaf i Grze

Z ogromnym smutkiem chciałam poinformować że dziś o 19.45 po długiej chorobie odszedł mój ukochany mały przyjaciel Benio ;( Do ostatniego małego oddechu miałam go na kolanach... Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza ale nie zdołano mu pomóc ;( Biegaj sobie kochany maluszku po wiecznie zielonej polanie :buzki: :candle:
ANYA

Post autor: ANYA »

Strasznie mi przykro
Beniu :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”