Puchate Siły znowu we dwoje
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Turbulencja[*], Grawitacja, Murgatroida i sunia Łata
Jutro jedziemy do dr Kasi
- sosnowa
- Kontakt:
Już jesteśmy po wizycie i po usg.
Wyniki moczu chyba nie zamienione niestety. Murgatroida ma bardzo obfity osad, spore kryształy
, brak objawów zapalnych. Urosept 2xdziennie 1/4 przez 2 tygodnie, miesiąc przerwy, znowu dwa tygodnie urosept potem badanie moczu. Do obserwacji przez resztę życia, częste badania kontrolne. Nerki też do obserwacji. Choroba, taka młoda świnka. Dobrze, że się spostrzegłam i sprawdziłam, bo na oko to okaz zdrowia. Nie jest to jeszcze tragedia, po prostu trzeba na nią uważać, kryształy są wapniowe, więc żegnaj nateczko etc.
Grawitacja ma sporo piachu w pęcherzu, ale mniej to groźnie wygląda. Kryształów nie widać. Mia pobrana krew na wiele badań, ponieważ dr Kasia twierdzi, że cukrzyca takich wyników nie daje bez problemów z nerkami. Usg wyszło nieźle, ale nie idealnie, czegoś co jest powinno nie być. Wyniki badania krwi będą dziś wieczorem.
Jechały w takiej bajeranckiej składanej torbie, która okazała się do bani, zostałam obsikana na wylot w taksówce, dobrze, że lało, to się udało ukryć przed taksówkarzem. Chyba
.Potem osikany zostal cały korytarz mv oraz dr Kasia oczywiście. Obie z dr Judytą piały na widok Murgatroidy. Widziałam Mariusza ze Stefanem, bardzo dziarsko po zabiegu. Nie dopchałam się do szpitaliku, żeby zobaczyć Pontusa.
Wyniki moczu chyba nie zamienione niestety. Murgatroida ma bardzo obfity osad, spore kryształy

Grawitacja ma sporo piachu w pęcherzu, ale mniej to groźnie wygląda. Kryształów nie widać. Mia pobrana krew na wiele badań, ponieważ dr Kasia twierdzi, że cukrzyca takich wyników nie daje bez problemów z nerkami. Usg wyszło nieźle, ale nie idealnie, czegoś co jest powinno nie być. Wyniki badania krwi będą dziś wieczorem.

Jechały w takiej bajeranckiej składanej torbie, która okazała się do bani, zostałam obsikana na wylot w taksówce, dobrze, że lało, to się udało ukryć przed taksówkarzem. Chyba

Niestety, złapały je choroby
. A trzeba było uciekać szybciej! Z tymi zwierzakami ciągle coś jest... Nie chorujcie, bo wtedy nam serce ściska
!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
ej, macie się z nimi...
Na pociechę powiem, że Tola miała kryształy i złogi całe zycie, ale jakoś jej to nie przeszkadzało i zmniejszały się okresowo do zera. Hmm - ja wierzę w perz - świeży, zielony. Może dlatego, że po podaniu ww. robi się straszliwy biały sik o ostrym zapachu, co, moim zdaniem, świadczy o znakomicie oczyszczającym działaniu zielska. Akurat perz zaczyna wyrastać
Na pociechę powiem, że Tola miała kryształy i złogi całe zycie, ale jakoś jej to nie przeszkadzało i zmniejszały się okresowo do zera. Hmm - ja wierzę w perz - świeży, zielony. Może dlatego, że po podaniu ww. robi się straszliwy biały sik o ostrym zapachu, co, moim zdaniem, świadczy o znakomicie oczyszczającym działaniu zielska. Akurat perz zaczyna wyrastać

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
to masz zasikane dziewczyny
wcale się nie dziwię, że Morga zwraca uwage, jest niesamowita

wcale się nie dziwię, że Morga zwraca uwage, jest niesamowita

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- sosnowa
- Kontakt:
Wiem już, że Grawisia ma bardzo wysoki cukier jednak. Czekam na resztę
- sosnowa
- Kontakt:
Reszta wyników ok mniej więcej. idziemy na dietę
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
wczoraj Sambojka pisała że topinambur obniża cukier
uuu... współczuję diety, ale jak mus to mus
Mój Maryś na szczęście chwilowo zakończył "dietę cukrzyka" ale było ubogo 

- sosnowa
- Kontakt:
No właśnie, a tu deja vu choroba- rok temu Turbulcia była na diecie a Grawiśkę się na boku dokarmiało, teraz na odwrót.