Ferajna [*] zawsze w mojej pamięci

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: *Zuzia, Myszka i Gruszka*

Post autor: Lilith88 »

No ja skargę pisałam na zoologiczny we franowie i czegoś takiego nigdy nie widziałam ale już to pisałam chyba milion razy.. wszystkie zwierzęta chore z mega brakami w sierści, ledwo się poruszające tak wykończone a do tego w oszklonym pomieszczeniu wszystkie ptaki miały pootwierane klatki i większe polowały na mniejsze a na dole luzem biegała szynszyla też narażona na atak ze strony ptaków.. Poznań mnie w ogóle przeraża pod tym względem.. przeprowadziłam się tu i nie mogę na to patrzeć..

Joluś ja tam mam nadzieję, że świnki są całe i zdrowe i że grzeją swoje śliczne łyse zadki u kogoś kochającego te zwierzątka a tak jak mówią dziewczyny wszystkich nie uratujesz :pocieszacz:
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Niestety Poznań to pod tym względem nie ma się czym chwalić... Podobnie było ze sklepem zoologicznym w Swadzimiu, bodajrze przy Decathlonie. Zawitałam do niego pewnego razu z potrzeby zakupienia niezbędnych rzeczy. Świnki wychudzone, jedna dziwnie stawiała tylnią nogę, a inna była o połowę mniejsza od pozostałych i na skraju wyczerpania. Było to pewien czas temu i nie wiedziałam wtedy, że istnieje SPŚM. Oczywiście zlitowałam się nad tym najmniejszym i nazwałam go Tyciek. Od razu było widać, że mały został za szybko od mamy odstawiony, bo ssał mi palec. Tyciek otrzymał ode mnie wiele miłości i miał z pewnością szczęśliwe życie. Niestety, jak pisałam w moim wątku odszedł niedawno za Tęczowy Most... :( Miał raka złoścliwego rozsianego po jelitach i płucach... Jest to jeden z ponurych skutków chorego namnażania świnek morskich w sklepach zoologicznych. I chociaż nie możemy im wszystkim pomóc, to i tak fundacja ta daje im szczęśliwe życie i to, co jest dla nich najważniejsze, czyli miłość i drugą szansę...
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

W Rumi nie jest lepiej - fakt, Planeta Zwierząt trzyma zwierzaki w nienajgorszych warunkach, mają posprzątane itp. Ale np. Luna... Masakra. Tam się człowiek boi czegokolwiek dotknąć, żeby nie złapać jakiegoś świństwa. Kosze - po 3-4 w klatkach 30 cm, świnki w miniaturowych akwariach, chomiki i myszki w faunariach, grupami, wszędzie brudno, zwierzęta chore... Masakra. I znowu - nic nie można zrobić. :/
ANYA

Post autor: ANYA »

Dziewczyny nie wazne czy w sklepie jest czysto czy nie bo za kulisami tego wszystkiego dopiero sie tragedia dzieje jak samiczki rodza co chwile i wszystkie swinki mieszkaja na kupie...
katiusha

Post autor: katiusha »

Dziś byłam w Aligatorze w Galerii Pomorskiej w Bydzi... Dwie klatki i po 8 prosiałek w każdej. Wielkość..Hmmm 40/70? Takie maluchy...Naprawdę maluchy...150 góra...Teddiki i gładkowłose, niektóre z gwiazdkami na główce...Stałam, jak zahipnotyzowana... Woda była, troszkę siana i tyle...
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: *Zuzia, Myszka i Gruszka* i nowe tymczaski

Post autor: jolka »

Do Kakadu ide wieczorem, Na razie przywiozłam do domu dwie pannice- sa cudne!!! Na razie wystraszone ogromnie, ale co się dziwić. W labie siedziły w mikroskopijnej klatce, jadły marchew, kapustę i ziarno :glowawmur: Ogólnie zdrowe, tylko zeby brzydkie, ale to niedobory witaminki tak robią- będziemy podawać.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2015, 17:00 przez jolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Pani Strzyga

Re: *Zuzia, Myszka i Gruszka*- plus tymczaski :)

Post autor: Pani Strzyga »

Ależ piękne :love:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

ta agutka jest niesamowita!!! jeszcze takiej nie widziałam, każdą łapke ma innego koloru i znaczenia takie mleczne :) ZAkochałam się od pierwszego wejrzenia :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ooo tymczaski :-) Dziewczyny lepiej nie mogły trafić, słodkie są :-)
katiusha

Post autor: katiusha »

Obrazek Jola piękne...
A ja zostałam zbanowana...TŻ się zbiesił na piątą, chociaż NIC przy nich nie robi..Obrazek
:fingerscrossed: za Ślicznotki.
Nie wiem co za różnica..4 czy 5..Ale dobra..Przetrawię..
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”