Ferajna [*] zawsze w mojej pamięci

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Pani Strzyga

Re: *Zuzia, Myszka i Gruszka*

Post autor: Pani Strzyga »

Widziałam na FB. Nie chce mi się wierzyć, żeby się sprzedały. Bardzo się martwię o te maluchy...

Gruszku... Co Ci?
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

I teraz mam wrzuty że je nie kupiłam . nie mogę się skupić w pracy . A Grusza cala w rankach . Juz siły nie mam . ..Dziś w robocie do 21 na dodatek :glowawmur:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Nie da się zdobyć jakiegoś nakazu przeszukania sklepu zoologicznego w domyśle chowania tam świnek morskich? :idontknow: Bo siłą wtargnąć na zaplecze raczej nie można :? :(
Płakać mi się chce, kiedy myślę o tym, ze mogą je tam chować... :sadness: :angry:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ale czemu Gruszka w rankach? :shock:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Jolka, kupiłabyś te dwie, zaraz byłyby dwie-trzy kolejne :/

Tyciek - nie sądzę... Podejrzewam, ze policja sama z siebie zasłoniłaby się brakiem uprawnień, a popchnięcie tego dalej... No słabo to widzę...
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Wiecie co niedawno mąż znalazł filmik z akcją ratowania koni.. i co? Była z nimi policja i Inspektor Weterynarii (właściwie "inspektorka"), ale inspektor nie chciał się ruszyć, bo nie było właściciela a on się boi konsekwencji prawnych, policja bezradna ale chętna do pomocy przynajmniej. Pani z fundacji tłumaczyła inspektorowi jak wyglądają konie i że musi je obejrzeć żeby mogli je zabrać ona nie i już, w końcu na szczęście pojawił się właściciel i co? Inspektor nie widział problemu a konie były w zamałych boksach w gnoju do kolan! Gnoju było tyle, że musieli je odkopywać, bo wyjść nie mogły ale według inspektora jest ok :shock: Boksy nie dość, że były małe to jeszcze za niskie, konie były zmuszone do trzymania głowy prawie na prosto z grzbietem, co gorsze chyba od strasznie długiego czasu, bo przecież nie wychodziły stamtąd. Żadne ze zwierząt nie miało też ani wody ani jedzenia a akcja była prowadzona w trakcie upału.. Film oglądałam już po przeczytaniu maila w sprawie mojej skargi na sklep zoologiczny więc aż mnie skręciło, no bo to znaczy, że te biedne zwierzęta dalej tam zdychają a Inspektorat uważa, że mają godne warunki..
Nejvii

Post autor: Nejvii »

Joluś bardzo dobrze zrobiłaś, że nie kupiłaś! Ja doskonale rozumiem Twoje wyrzuty sumienia, bo mam tak za każdym razem, gdy wchodzę do zoologa.. a mam pod nosem taki 'ful wypas' co to wszystko rozmnażają i sprzedają 'rasowe' bo tak bardzo kochają zwierzątka. Za przeproszeniem rzygać się chce. :/

Kochana, z Twoją miłością do łysych to hodowcy w kolejce się ustawiają, żeby właśnie Tobie oddać malucha. Co rodowodowy to rodowodowy, pseudo się nie napędza! Szczególnie, że nie widzę wśród hodowców 'łysoli' ludzi chcących na nich zarobić. Sami miłośnicy! :)
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: *Zuzia, Myszka i Gruszka*:)

Post autor: jolka »

Wiem to wszystko . .. wiem . .co nie zmienia faktu że tak mi szkoda tych zwierzaków :(
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2015, 16:45 przez jolka, łącznie zmieniany 2 razy.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Nie obwiniaj się Jolka za to, że nie kupiłaś tych świnek, bo jak trafnie określiła p. Strzyga nie da się wszystkim pomóc... :pocieszacz:
Nejvii widziałam, że mieszkasz w Poznaniu. Wiem, że pseudo-miłośniko-hodowców jest pełno, ale zastanawiam się, czy nie mówisz czasem o sklepie zoologicznym w Pestce? Bo to miejsce jest czystym objawem okrucieństwa i po wejściu do niego mam podobne wyrzuty sumienia jak Jolka... :sadness:
Nejvii

Post autor: Nejvii »

Dokładnie ten sklep mam na myśli.Wchodzę tam czasem, gdy sytuacja mnie do tego zmusi. Ba, byłam przed chwilką.. ledwo się powstrzymałam żeby nie wyjść z ogonkiem. Ślicznie umaszczony maluszek, wystraszony jak cholera i do tego wyraźnie chory. Świnki tam już nie robią na mnie wrażenia. Już się opatrzyłam, chyba pogodziłam z tym, że mnożą się na potęgę.. ciąża za ciążą. Najgorsze, że nic z tym nie można zrobić..
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”