Witam wszystkich.
Mam problem z swoja Świnka morska mam ja ponad 2 miesiące i nigdy nie widzialem u niej takiego zachowania. Swinka atakuje moja renke, nie wiem czemu sie tak zachowuje. Nigdy nie mialem z nia problemów, nigdy mnie nie gryzla ani nigdy "trukala" na mnie. Zauwazylem ze robi tak gdy chce ja podnieść i gdy ja sie dotyka w okolice brzuszka. Zachowuje sie tak od 3h, dzisaj zjadla 2 lisie salaty, ze szklarni i dwa kawalki pomidora, oczywiscie siano i karme VL, witamina c 5 kropli dziennie i filtrowana wode. Co sie moze z nia dziać???
Pozdrawiam
Swinka atakuje, gdy dotyka sie jej brzuszka
Moderator: Dzima
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Swinka atakuje, gdy dotyka sie jej brzuszka
Ciąża? Jakaś bolesność w brzuchu? Cysty? Wzdęcie?
Obstawiam że ciąża.
Obstawiam że ciąża.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Wzdęcie? Sałaty nie podajemy, skądkolwiek jej nie masz. Z witaminą C też przesadzasz, przy dobrej diecie nie trzeba dodatkowo podawać.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Joanna ale świnka jest sama ponad 2 miesiące to ciąża już dawno by chyba była zauważalna.joanna ch pisze:Ciąża? Jakaś bolesność w brzuchu? Cysty? Wzdęcie?
Obstawiam że ciąża.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Ale jeszcze jest opcja że mogłaby rodzić, prawda? Skoro ciąża to w przybliżeniu 60-70 dni. Może jest kudłata i nie widać.
Czasem trzeba. Moim zdaniem lepiej podawać.Jack Daniel's pisze:Wzdęcie? Sałaty nie podajemy, skądkolwiek jej nie masz. Z witaminą C też przesadzasz, przy dobrej diecie nie trzeba dodatkowo podawać.
Jak nie ciąża (a to samiczka?), nie wzdęcie i nie cysty - a w jakim wieku jest świnka? - to może po prostu takie świnkowe widzimisię? Moje prosiaki czasem mają muchy w nosie i też sobie nie życzą niektórych rzeczy.
- Jack Daniel's
- Kontakt:
A ktoś wykluczył wzdęcie? Świnia jadła sałatę. Jak liść był nafaszerowany chemię, to i wzdęcie mogło się zrobić.
Salata jest z wlasnej chodowli z szklarni. Specjanie chodowana jest dla niej. Przepraszam ze napisalem ze mam dwa miesiace okazalo sie ze jest juz u mnie 4 miesiace. Cysty i ciąża wykluczona przez weterynarza (kontrola 2 dni temu). Wet stwierdzil ze to w 100% wzdecia
Dziekuje wam za pomoc Swinka juz zachowuje sie normalnie i jest taka jak wczesniej
Pozdrawiam was i cale SPŚM
Dziekuje wam za pomoc Swinka juz zachowuje sie normalnie i jest taka jak wczesniej
Pozdrawiam was i cale SPŚM
- Jack Daniel's
- Kontakt:
Nie oznacza to, że nie ma w niej syfu. Ta roślina, z powodu specyficznej budowy ściany komórkowej i apoplastu, lubi asymilować w sobie wszelakie chemikalia, na czele z azotanami i związkami metali ciężkich (kadm, ołów itp.). I nie liczy się, że nie jest nawożona, czy z własnej szklarni. W glebie masz wody gruntowe, które mogą nieść zanieczyszczenia na duże odległości.
Czyli ograniczyć czy całkowicie usunąć z menu Świniaka ?Jack Daniel's pisze:Nie oznacza to, że nie ma w niej syfu. Ta roślina, z powodu specyficznej budowy ściany komórkowej i apoplastu, lubi asymilować w sobie wszelakie chemikalia, na czele z azotanami i związkami metali ciężkich (kadm, ołów itp.). I nie liczy się, że nie jest nawożona, czy z własnej szklarni. W glebie masz wody gruntowe, które mogą nieść zanieczyszczenia na duże odległości.