Jak to możliwe, że taka piękna świnka morska jak Roy nie ma jeszcze swojego domu???
Że płochliwy- co z tego? Czy to nie jest wspaniałe, kiedy z wypłosza robi się piękny nakolankowy naleśnikowiec?
Trzeba tylko cierpliwości, wyrozumiałości i przede wszystkim czasu na głaskanie- a tego mi brakuje.
Artu- zostaje u mnie. Dogadał się z Simonem, który od wielu miesięcy siedział sam.
Artu, Emet i Roy- wszyscy w swoich domkach:)
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Roy (wolny), Artu (DS), Emet (DS) - [Sztum]
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
Płochliwość odstrasza? Ojej....mój Witek był mega płochliwy, później był bardzo płochliwy, a teraz jest płochliwy.
Kiedyś paraliżował go strach związany z odkurzaniem, łapaniem, podawaniem witaminy c, głosem ludzkim....wszystko wywoływało wielkie oczy i irokeza na głowie. Z każdym dniem było odrobinę lepiej. Witek jest u mnie prawie 3 miesiące, a ja widzę ogromną różnicę w jego zachowaniu...a do pełnego luzu jeszcze sporo nam brakuje. Te postępy ogromnie cieszą, a obserwowanie rosnącego zaufania daje ogromną satysfakcję.
Płochliwej świnki nie trzeba się bać...taka świnka z czasem rozłoży łapeczki, zaśnie na kolankach, pomruczy i będzie to cieszyć o wiele bardziej niż w przypadku świnki od początku wyluzowanej.
Roy to piękny prosiek....niech nie szuka domku za długo...niech dobry, cierpliwy domek się ujawni.... i pokocha chłopaka z wzajemnością. Trzymam kciuki za Ciebie świniaczku.
Artu gratuluję....trafił ci się domek najlepszy z możliwych. DS-owi też gratuluję ♥
Kiedyś paraliżował go strach związany z odkurzaniem, łapaniem, podawaniem witaminy c, głosem ludzkim....wszystko wywoływało wielkie oczy i irokeza na głowie. Z każdym dniem było odrobinę lepiej. Witek jest u mnie prawie 3 miesiące, a ja widzę ogromną różnicę w jego zachowaniu...a do pełnego luzu jeszcze sporo nam brakuje. Te postępy ogromnie cieszą, a obserwowanie rosnącego zaufania daje ogromną satysfakcję.
Płochliwej świnki nie trzeba się bać...taka świnka z czasem rozłoży łapeczki, zaśnie na kolankach, pomruczy i będzie to cieszyć o wiele bardziej niż w przypadku świnki od początku wyluzowanej.
Roy to piękny prosiek....niech nie szuka domku za długo...niech dobry, cierpliwy domek się ujawni.... i pokocha chłopaka z wzajemnością. Trzymam kciuki za Ciebie świniaczku.
Artu gratuluję....trafił ci się domek najlepszy z możliwych. DS-owi też gratuluję ♥
- Marikaaa
- Miejscowość: Piaseczno/W-wa
- Kontakt:
koni pisze:Płochliwość odstrasza?
No nie, mnie to płochliwość zachęca. Oswajanie ma niepowtarzalny urok, a dodatkowo tchórzliwy mógłby być fajny do łączenia. A jest taki piękny. Sama rozglądałam się za kimś kto by nie gryzł mojego staruszka. Płochliwy + flegmatycznie spokojny wydawało się fajnym pomysłem. Może nikt nikomu by nie dokuczał. Jednak zdecydowałam się spróbować kolejny raz z kimś bliżej (teraz jest układ: narwaniec + anielska cierpliwość).
jw. Nawet myślałam o weekendowej wycieczce do Sztumu, pojechałoby się raz, a przyjaciel byłby na lata.koni pisze:Roy to piękny prosiek....niech nie szuka domku za długo...niech dobry, cierpliwy domek się ujawni.... i pokocha chłopaka z wzajemnością.
Ludzie, mówię wam, brać póki jest!!!
Teraz: Florek od 22.07.2015 + Zdzisio od 22.10.2018
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Zgadzam się w stu procentach. Z płochliwych prosiaczków wyrastają największe przylepy i przytulaski. Trzeba tylko czasu i cierpliwości. Ludzie, odwagi, bo satysfakcja potem ogromna
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Póki co- robimy postępy
a) wylegujemy się na hamaku, kiedy myślimy, że nikt nie widzi
b) bierzemy ogórka z ręki i oddalamy się godnie, a nie uciekamy z nim na oślep
c) jesteśmy najgłośniejsi w stadzie, kiedy podrywa się chórek na szelest worka z trawą
d) jesteśmy coraz piękniejsi
a) wylegujemy się na hamaku, kiedy myślimy, że nikt nie widzi
b) bierzemy ogórka z ręki i oddalamy się godnie, a nie uciekamy z nim na oślep
c) jesteśmy najgłośniejsi w stadzie, kiedy podrywa się chórek na szelest worka z trawą
d) jesteśmy coraz piękniejsi
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
Na tym pierwszym zdjęciu przypomina mi trochę Twojego Leszka...król lew w całej świńsko-piękności
Tak jakoś....wydoroślał na pyszczku...
Brawo za postępy...domeczku....pokochaj....
Tak jakoś....wydoroślał na pyszczku...
Brawo za postępy...domeczku....pokochaj....
Roy...co Ty tu jeszcze robisz, piękny świnku?
Domku?
Domku?
-
- Miejscowość: Pomorze
- Kontakt:
Ktoś mi tu Garcie zakosił
Zorro,Garcia,Piotr za TM+ wieczny tymczas Toskania
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
O matko, to jest niewyobrażalnie piękny świń.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Piękny- fakt . Tylko jakoś mało ma szczęścia. Niedawno był jeden fajny pan zainteresowany, ale klatka 70ka..
Jak tak dalej pójdzie- sprawię Royowi kolegę i będą szukali razem domku. Szkoda, aby siedział sam tak długo.
Roy coraz częściej leży sobie w hamaku . Na wybiegu zalicza okrążenia w szalonym tempie- śmiesznie to wygląda, taka podskakująca peruczka . Szkoda, że jeszcze nie udało mi się tego nagrać.
Jak tak dalej pójdzie- sprawię Royowi kolegę i będą szukali razem domku. Szkoda, aby siedział sam tak długo.
Roy coraz częściej leży sobie w hamaku . Na wybiegu zalicza okrążenia w szalonym tempie- śmiesznie to wygląda, taka podskakująca peruczka . Szkoda, że jeszcze nie udało mi się tego nagrać.