Witam,
mam dwie laboświnki po adopcji w marcu (około) Luna i Sara. Żyją sobie szczęśliwie z nami i robią postepy w oswajaniu, ale zauważyłem powiększający się sutek na brzuchu u jednej z nich (Luna). Sutek wyrasta jakby z pieprzyka - czarna naciekająca plamka około 2 na 3 mm. Sam sutej jest długi, cienki i ma około 3 mm długości - nie ma wiekszego problemu żeby znaleźć to w futerku.
Żachowanie Świnki - żywiołowość, apetyt i waga bez zmian - co to może być?
W poniedziałem polecę do weta ale może ktoś miał taki przypadek?
Będę bardzo zobowiązany za każdą rzetelną informację.
Pozdrawiam.
Piotr
Problemy z sutkami
Moderator: Dzima
Re: Przerośnięty lub powiększony sutek na brzuchu???
Zrob zdjecie, sam dlugi sutek nie jest powodem do niepokoju,swiadczy o tym,ze swinka karmila kiedys.
Inny kolor skory tez moze byc naturalny.
Chyba ze swinka nie karmila. Jak tworzy sie cysta to sutek jest obrzmialy,opuchniety. Dobrze ze idziesz do weta.
Inny kolor skory tez moze byc naturalny.
Chyba ze swinka nie karmila. Jak tworzy sie cysta to sutek jest obrzmialy,opuchniety. Dobrze ze idziesz do weta.
Dzięki, ale świnki mamy od maluchów i na 100% nie karmiły. Właśnie dlatego poszukuję dodatkowych informacji, że z wetami mam nienajlepsze doświadczenia przy naszej oprzedniej śwince (i to zdanie mówi wszystko także o finale leczenia).
Zrobiłem fotkę ale nie wiem jak ją skutecznie dołączyć do postu?
Piotr
Zrobiłem fotkę ale nie wiem jak ją skutecznie dołączyć do postu?
Piotr
ja zalaczam przez http://imageshack.us/
My mamy Rysia ktory mial cyste w sutku - jest po 2 operacjach, bo naprzod zostal wyciety jeden sutek a po poltora roku nastepny.
ale to wyglada inaczej niz opowiadasz - bo sutek napuchl, zrobil sie taki czerwonawy i po nacisnieciu wyplywal z niego plyn surowiczy z krwia.
My mamy Rysia ktory mial cyste w sutku - jest po 2 operacjach, bo naprzod zostal wyciety jeden sutek a po poltora roku nastepny.
ale to wyglada inaczej niz opowiadasz - bo sutek napuchl, zrobil sie taki czerwonawy i po nacisnieciu wyplywal z niego plyn surowiczy z krwia.
Dzięki fenek, mam nadzieję, że to jakaś dermatologiczna kwestia...
Piotr
Piotr
Sutki - fioletowe czy różowe?
Hey
To mój pierwszy post i chciałabym się was zapytać jakiego koloru powinny być sutki świnki morskiej. Mój prosiaczek ma na imię Max i ma 2 miesiące i jego sutki są fioletowe. Czy mam się martwić ?
To mój pierwszy post i chciałabym się was zapytać jakiego koloru powinny być sutki świnki morskiej. Mój prosiaczek ma na imię Max i ma 2 miesiące i jego sutki są fioletowe. Czy mam się martwić ?
Re: Fioletowe czy Różowe ?
Świnki nie mają fioletowej skóry... Mogą być ciemne, brązowe, różowe, w zależności od koloru skóry i futerka. Wrzuć zdjęcie.