Koniec świata...moja mama jest niemożliwa... dzisiaj się mnie zapytała "Izuś ale chyba nie planujesz więcej świnek?"
Nowe dzieje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Harvejowa
Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki + Demolka/Wielkie otwarc
Oj przeleciał
Ale to jest piękny czas 
Koniec świata...moja mama jest niemożliwa... dzisiaj się mnie zapytała "Izuś ale chyba nie planujesz więcej świnek?"
"Nie no...na razie nie ale czemu pytasz?
i już mam wewnętrzne : Ona wie...skąd ona to wie?
-
Harvejowa
W ogóle zapomniałam dodać, że ciocia Tysia u nas była
przyniosła receptę dla Mufika i pyszności dla chłopaków (sałata rzymska i seler naciowy). Z tych pyszności nawet chłopcy mają po zdjęciu ale jutro dodam
Ach ten seler naciowy wcinany w trakcie trzymania na rękach <3
-
Tysia
Ciocia, to jest dalej zdziwiona dźwiękami przy głaskaniu Harvisia
Na zdrowie
A Ty juz nie zabieraj jedzenia 
-
Harvejowa
Już nie będę ;p Palce są mi zbyt potrzebne do pracy xD Nie ma to jak poranny popcorning prosiaków 
-
Assia_B
Twoja mama ma chyba szósty zmysł
A może forum czytuje ukradkiem 
-
Harvejowa
Ech...żeby oni nie uważali, że nie mam zdrowego rozsądku to nie musiałabym ukrywać takich informacji... 
Pieszczochy wczoraj :

Pieszczochy wczoraj :
-
Assia_B
Czy on je sałatę leżąc na boczku? HahaHarvejowa pisze:
A czemu uważają, że nie masz zdrowego rozsądku? Bo masz dwie świnki i chomika? To chyba jeszcze nic nie znaczy...
-
Harvejowa
bo jestem studentką i mam 2 świnki + chomika...a wspominałam im swego czasu o trzeciej śwince, zaczęłam rozmawiać głównie z ludźmi, którzy kochają świnki...i zdaniem mojej mamy zamiast na siebie wydaję na świnki.... ciężki temat do ogarnięcia... jakoś by to przełknęła ale na wszelki wypadek lepiej ponarzekać...po co mi kolejne zwierzę 
Demolka to mój ostatnii chomik i tak jak było z Bijou zanim się obejrzę miną 2-3 lata i chomiś odejdzie...Mufi też nie jest młody ale mam nadzieję, że chociaż 4 lata jeszcze z nami będzie i w ostateczności okaże się, że zanim człowiek się obejrzy to grono zmaleje
Z gryzoniami tak już jest...a oni chyba patrzą przez pryzmat kota, który średnio żyje 15-20 lat i pochłania ponad 100zł miesięcznie.
Demolka to mój ostatnii chomik i tak jak było z Bijou zanim się obejrzę miną 2-3 lata i chomiś odejdzie...Mufi też nie jest młody ale mam nadzieję, że chociaż 4 lata jeszcze z nami będzie i w ostateczności okaże się, że zanim człowiek się obejrzy to grono zmaleje
-
Assia_B
Nie przejmuj się tak... Ja przez wiele lat nie miałam w ogóle zwierzaka, bo po śmierci Klopsika, świnki z dzieciństwa, rodzice nie zgodzili się już na kolejne zwierzątko... Teraz mam dwie świnki i jest super... Jednak brak zwierzątka w domu jest smutny... Jeżeli chodzi o pieniądze... No to cóż, każde żywe stworzenie trochę ich pochłania, ale przy śwince nie jest aż tak źle... Jak zrobię zakupy za ok 100 zł. w zooplusie, to wystarcza na dwa miesiące, dla dwóch świnek, a rzeczy typu warzywa i owoce to nie jest jakiś ogromny koszt, bo przecież w sumie nie trzeba kupować nic specjalnie, bo jedzą to samo co my
Nie masz się czym przejmować! 
-
Harvejowa
Wiem wiem
ale czasami by się chciało, że rodzice potrafili się cieszyć z radości dziecka...nawet jeśli wydaje im się to trochę nieodpowiedzialne
Ja chyba znalazłam sposób na warzywa ;p koleżanka co przyjdzie to przynosi chłopakom coś pysznego, Tysia wczoraj rzuciła wielką sałatą rzymską i selerem naciowym
Nic tylko świnkomaniaków zapraszać