Uroczy Teodorek- adoptowany

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: Piaseczno/W-wa
Kontakt:

Re: Uroczy Teodorek- oczekuje na nowy domek [Bydgoszcz]

Post autor: Marikaaa »

Spokojnie. Chłopiec za parę lat będzie na pewno miał kila świń. Czym skorupka za młodu nasiąknie... :świnka1: :świnka2:
Gdy miałam kilka lat rodzice kupili świnkę, ostrzegali mnie, że jeśli nie będę myła rączek po kontakcie ze zwierzęciem to ją oddadzą. Nie wierzyłam im ani przez chwilę - członka rodziny się przecież nie oddaje. A jednak zwierzątko wróciło do sklepu. :shock: Byłam tak mała, że nie mogę sobie nawet przypomnieć jak wyglądała ta świnka (na pewno samiczka, bo w kilka dni po przyniesieniu ze sklepu pojawiło się dodatkowych 8 świnek!), ale bakcyl pozostał do dziś. Jeszcze nie mam drugiej, a już rozglądam się za trzecią. :roll:
Teraz: Florek od 22.07.2015 + Zdzisio od 22.10.2018
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Wiecie co? a ja rozumiem rodziców, przecież mogli nie mieć czasu czy pieniędzy na zajmowanie się zwierzątkiem lub mieć milion innych powodów dla których na ten moment zwierze nie było dobrym pomysłem. Ja jako dziecko przyniosłam najpierw mysz a później myszoskoczka. Myszy nie pozwolono mi zatrzymać ale ja tym nie zrażona zabrałam ją do dziadków i moją babcię "wyleczyłam" z obrzydzenia do łysych ogonów :D bo jak mnie nie było to ona ją karmiła, dziadek też się brzydził ale jak uciekła im to ją łapał najdelikatniej jak mógł, bo przecież wnuczka mu nie wybaczy jak coś się jej stanie ;) babcia z czasem bywała przyłapana nad rozpływaniem się z zachwytów nad myszką. Myszoskoczka kilka lat później o dziwo pozwolono mi zatrzymać, chyba sama byłam w szoku.. Za to nigdy nie zgodzono się na kompana dla niego, więc miało to i swoje minusy. Moja mama i brat są silnie uczuleni i to był powód braku zwierząt w domu. Jak przyniosłam myszoskoczka mieliśmy świnkę morską ale było powiedziane, że to oficjalnie świnka mamy a ja koniecznie chciałam swoje zwierzę. Taki ze mnie typ, że zawsze mi mało :idontknow: Teraz mogę mieć co chcę w domu i najchętniej bym całe mieszkanie wypełniła zwierzakami ale staram się zachować zdrowy rozsądek ;)

Rodzice najlepiej znają swoje dzieci, ten chłopiec sam się by nie zaopiekował świnką, może jak już będzie straszy to mu pozwolą na takie zwierze jakie będzie chciał, a może dopiero jako dorosły człowiek będzie miał możliwość posiadania zwierząt ale trzeba zrozumieć ludzi którzy mają swoje powody, a poza tym kobieta zachowała się odpowiedzialnie i odniosła zwierzę w miejsce gdzie będzie bezpieczne.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

mam nadzieję, że masz rację, ale dzieciaka i tak mi szkoda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”