Międzygatunkowe Zbóje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Her Legacy

Re: Międzygatunkowe Zbóje

Post autor: Her Legacy »

Joanna ch - ja to najchętniej wzięłabym od razu i z 5, no ale co zrobić...aż takiego prawa głosu nie mam. On sam miał ze 3 w życiu, ale zawsze pojedynczo. A wracając do tematu, etycjo, ile mniej wiecej czasu zajmuje opieka nad tymi wszystkimi domownikami? :P Da się pogodzić prowadzenie hodowli i np. Pracę? Jestem ciekawa, bo mi od zawsze marzy się takie zajęcie 8-).
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Her Legacy, nikt Ci tu na forum nie poprze pomysłu trzymania świnki pojedynczo dlatego że nie możesz sobie pozwolić na więcej. Jeżeli możesz mieć tylko jedno zwierzątko to polecam chomika, albo czatuj kiedy pojawi się do adopcji aspołeczny osobnik - inaczej wyrządzisz świni krzywdę. To że TŻ miał świnie pojedynczo to nie znaczy że dobrze robił, nie powtarzaj tego błędu, naprawdę.
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Legacy, powiem tak: jeśli nie będziesz mieć czasu na stadko świnkowe, nie widzę możliwości wyrobienia z hodowlą chomików czy jakąkolwiek hodowlą. Pomijam kwestie finansowe i techniczne, ale jeśli chodzi o czas, to wygląda to tak, że praca w jakimś stopniu musi być skoordynowana z czasem poświęconym zwierzętom. Wszystko musi mieć dokładnie obliczony czas i miejsce. Inaczej się posypie. Niejednokrotnie doświadczam załamania pogodowego, gdy przychodzi np. grypa czy przeziębienie. Wtedy reakcja spowolniona, koncentracja kiepska i wtedy najlepiej odsunąć się od zwierzyńca i pozostać jedynie przy automatycznych czynnościach i na pracy, jeśli to oczywiście możliwe.
Samo karmienie czy pielęgnacja nie zajmują tyle czasu, więcej spacery, poświęcenie uwagi każdemu maluszkowi, każdemu dorosłemu, praca nad charakterem i pielęgnowaniem naturalnych predyspozycji. Wtedy możemy w zasadzie darować sobie sen i czas wolny, choć raz na tydzień można sobie pozwolić na jakiś wypad, byle wcześniej zaplanowany i wykalkulowany czasowo. Cóż, coś za coś.
Amsterdam dojechał. Gorzej, bo Dania ma kolejne opóźnienie. Do jutra powyrywam sobie wszystkie włosy z głowy. Już nie będę niebieska, a łysa.
Obrazek
Casia

Post autor: Casia »

trzeba wziąć pod uwagę wyjazdy/wakacje aby zawsze zwierzęta miały dobra opieke!
ANYA

Post autor: ANYA »

Etycja ja Cie podziwiam za to poswiecenie. A masz niebieskie wlosy? Bo ja kiedys mialam...
Snajperka

Post autor: Snajperka »

Ja popieram dziewczyny. ;) Mam obecnie 5 gatunków zwierzaków w domu, do tego niedługo 6 dojdzie i czasem brak czasu dla siebie. Wszystko musi grać, bo jak nie gra, to jest problem. ;) Cieszę się, że mogę pracować w domu, bo byłoby ciężko!

A zgraja- fantastyczna!
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Mi też się od lat marzy własna hodowla, ale wiem, że nie mam ani wystarczających funduszy, ani warunków mieszkaniowych, ani tyle czasu przy dwójce dzieci, by poświęcić się temu w stopniu, który zagwarantuje dobrostan zwierząt. Marzenia piękna rzecz, uważam że należy dążyć do ich spełniania, ale w sposób odpowiedzialny. Dlatego wiem, ze przez najbliższe trzy do pięciu lat nie będę nawet próbować swoich sił i skupię się na swoich powyciąganych z różnych niefajnych miejsc pieszczochach. A o hodowli pomyślę, gdy będę już we własnym mieszkaniu, a dzieci podrosną.

Zresztą - w Twoim przypadku Legacy - jak założyć hodowlę, skoro partner nie zgadza się nawet na dwie świnki, a Ty w tym temacie nie masz prawa głosu? ;)
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Sprane trochę bo muszę odrosty rozjaśnić i dopiero zrobię znowu. Jak mi oczywiście coś jeszcze zostanie na głowie
Ktoś chce zobaczyć mini chomisie mordki?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
ANYA

Post autor: ANYA »

Jezu jakie piekne chomiczki :love: masz jeszcze wiecej fotek?
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Śliczne maluszki, co za kolory :love:.
Mój faworyt to ten z 3 zdjęcia 8-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”