Firma Chrapcio - zostawione ku przestrodze

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Zablokowany
tuttifrutti

Re: Sprzedam legowiska i domki!

Post autor: tuttifrutti »

Risolda z tym nie do mnie... oto numer przesyłki która została wysłana do ciebie 00259007733543234674. Była awizowana dwa razy. Mogę również dodać zdjęcie druku potwierdzenia nadania. Paczka nie została odebrała i wróciła do mnie, musiałam za nią ponownie zapłacić. Pisałam ci o dwóch rozwiązaniach tej sytuacji... albo dopłacisz za przesyłkę, albo zwracam ci kasę za legowiska. Do dnia dzisiejszego nie dostałam od ciebie odpowiedzi.
nana81

Post autor: nana81 »

Ale dowolne zamieszanie nie może wpływać na jakość rzeczy, które szyjesz. Jak nie możesz tego ogarnąć to zrób przerwę w szyciu tak jak robi Pastuszek. Ja o jakości nie mogę nadal nic powiedzieć. Natomiast kilka razy mnie po prostu oszukałaś. O ile wiem to z koni było podobnie. Trzeba było od razu napisać, że wyrobisz się na koniec miesiąca. Wiedziała bym na czym stoję i nie byłabym tak wściekła.

Risolda a Tutti oddała Ci kasę?
Yvon

Post autor: Yvon »

tuttifrutti pisze:Risolda z tym nie do mnie... oto numer przesyłki która została wysłana do ciebie 00259007733543234674. Była awizowana dwa razy. Mogę również dodać zdjęcie druku potwierdzenia nadania. Paczka nie została odebrała i wróciła do mnie, musiałam za nią ponownie zapłacić. Pisałam ci o dwóch rozwiązaniach tej sytuacji... albo dopłacisz za przesyłkę, albo zwracam ci kasę za legowiska. Do dnia dzisiejszego nie dostałam od ciebie odpowiedzi.
Nie wierzę w wysłanie paczki. Nie potrzebuję pieniędzy, nie potrzebuję Twoich legowisk. Dałam się nabrać. Dlaczego awizo nie było w skrzynce? Za przesyłkę drugi raz miałabym zapłacić? Chyba jesteś śmieszna??
Dlaczego inne paczki dochodzą??? Otrzymuję wiele paczek, bo od Hipcia co dwa tygodnie prawie, z Niezłego Ziółka, od SPŚM z gadżetami dostałam przesyłkę, od Oldzach dwie paczkiz legowiskami, łóżeczkami i lekiem dla prosiaczkow. Wszystko dochodzi. A numer przesyłki? Numery to sobie można pisać...
Koniec! Niczego od Ciebie już nie potrzebuję. A pieniądze? Ja z braku 72 zł nie zbiednieję, a Ty się nie wzbogacisz. Koniec. Już z Tobą nie będę dyskutować. I nie wchodź mi w drogę i nie pisz do mnie więcej nic na PW. Nie życzę sobie!
tuttifrutti

oto potwierdzenie wysłania paczki do Risoldy, nie do mnie z pretensjami :meeting:

Usunęłam potwierdzenie - chętnych do jego obejrzenia zapraszam na priv
twojawiernafanka
koni

Post autor: koni »

tutti, słyszałaś kiedyś o ochronie danych osobowych?

Nie uwierzę w nic co napiszesz...żadne Twoje słowo.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Proszę o niewszczynanie kłótni.

Tu stosowny wątek - jeśli są osoby niezadowolone, można sprawę załatwić w proponowany przez nas sposób: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =58&t=2386
nana81

Post autor: nana81 »

twojawiernafanka pisze:Proszę o niewszczynanie kłótni.

Tu stosowny wątek - jeśli są osoby niezadowolone, można sprawę załatwić w proponowany przez nas sposób: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =58&t=2386

Moim celem wcale nie było wszczynanie kłótni. Trudno jest dogadać się z kimś, kto ciągle kłamie :sadness: Dlatego chciałam tu uzyskać info co z moją paczką.

Paczka doszła wczoraj. Tutti bardzo Ci dziękuję. Rzeczy są naprawdę bardzo ładne. Przykro mi tylko bo przez całą sytuację odebrałaś mi radochę z tych rzeczy.

Co do samych domków to po pierwsze podziwiam pomysłowość. Super pomysły nawet na detale (kokardka nad wejściem, kratka w oknie). Bardzo ładnie dobrane kolory (ja tylko przekazałam sugestię). Co do wytrzymałości nie jestem w stanie nic powiedzieć bo dopiero dostaliśmy.

Mała sugestia: Tutti czy nie dałoby się zmienić tych tasiemek na plecione paski (ttakie jak są przy plecakach) to byłoby bardziej wytrzymałe? Nie chodzi mi o zmianę w moim tylko tak na przyszłość w kolejnych? Czy te wewnętrzne szwy dałabyś radę obszywać nawet zwykłą lamówką? Widać je jednak z zewnątrz i widać tą wystającą owatę. Lub ukryć w jakikolwiek inny sposób.

Ocena użytkownika:
Prawa zajęła kostkę i z niej nie wychodzi. Nawet jedzenie wciągnęła do środka. Pogoniła Elzę jak ona swój kuper próbowała wepchać :laugh:
Elza z Lewą wymieniają się przy domku. Hamak jeszcze nie jest założony bo muszę haczyki wkręcić.

I ostatnia sprawa.
Tutti proszę nie kłam i nie kombinuj. Gdybyś powiedziała, że nie możesz uszyć teraz, że nie wyrobisz się z przesyłką i wyślesz później to naprawdę nie byłoby takiego problemu.

Zdjęcia będą ale jakoś później bo teraz nie mogę zrobić.
tuttifrutti

Wiesz co... takich plecionych pasków używałam przy prototypach i moje wieprzaczki przy testowaniu bardzo się nimi jarały i zawzięcie podgryzały dlatego z nich zrezygnowałam. Wiele firm używa rozwiązania z wstążeczkami/lamówkami (między innymi timani) dlatego odważyłam się też użyć takiego rozwiązania. Ale zawsze można to dostosować do osoby zamawiającej ;)
Co do wystających szwów to niestety w niektórych rzeczach jest to najlepsze rozwiązanie, szwy kryte nie trzymały tak fasonu :sadness:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Moi wstążeczki nie tykają i nigdy mi się nic nie rozpadło (materacyki w dwóch miejscach minimalnie puściły na szwie ale ani tego nie widać ani nie przeszkadza w użytkowaniu) jeśli komuś się pruje to bym się zastanowiła czy świnki nie dziabnęły ząbkami poprostu. Ze wszystkich rzeczy które mam jestem bardzo zadowolona, są piękne! Dziękuję Tutti :buzki: I ja osobiście polecam w 100%, bo warto, nie tylko piękne ale i świniaki przeszczęśliwe! co do terminowości przesyłek raz tylko się opóźniło na 3 moje zamówienia ale Tutti miała swoje powody o których mnie informowała.
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Ja też jestem zadowolona z wyrobów...Fionka wrecz je uwielbia :)
Co do jakości - nie mam zastrzeżeń. Nowy komplet byl prany w pralce, z wirowaniem i wszystko pieknie się trzyma.
Poprzedni domek przeżył też porządne mycie i nic mu nie jest...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”