Jadzia DS-Warszawa Józia DS-Poznań
Moderator: silje
-
basia M
- Miejscowość: zambrow
- Kontakt:
Re: Jadzia DS Józia do adopcji - Zambrów :)
tak jak mówiłam,jestem tego pewna i wierzę w to

- majson
- Miejscowość: Warszawa- Bielany
- Kontakt:
A ja dalej
za Józię ! Jadzi się udało, to i niech drugi białasek korzysta, a co!
Na jadziowy popcorning faktycznie nie musiałam długo czekać, bryka szczególnie, jak podje troszkę ogóreczka
To w ogóle cud, a nie laborantka! Przy podawaniu witaminki C sama otwierała pyszczek, po wzięciu na ręce, po mniej więcej 10-15sekundach zabiera się za pałaszowanie smakołyków, jakby wcale się nie bała, do tego wyciąga się odrobinę i korzysta z uroków życia z "dużymi".
Jako, że Niunia zawsze spała na półce, pod nią nie miałam nic miękkiego. Jak tylko włożyłam tam polarek z jadziowego kapciocha, Niuńka leżała już tam z wywalonymi nogami i przymkniętymi oczami
Dziewczyny w dalszym ciągu się nie kłócą. Jadzia chowa się za czarną, jak się czegoś wystraszy, a Niunia nie odstępuje jej na krok, kiedy białasek nieśmiało zwiedza wybieg (na razie tylko blisko klatki).
Mimo, że Jadzia potrafi z klatki wyjść i wejść do niej z powrotem, z własnej woli nie wypuszcza się na żadne spacerki. Jednak, kiedy ją wyjmę na wybieg pełen przysmaków, nie ucieka
A noc, była przespana. Zarówno ja, jak i dziewczynki byłyśmy chyba zmęczone natłokiem wrażeń.
Właśnie w tej, chwili Jadzia wyszła sobie na spacerek po raz pierwszy!!! Połaziła, wróciła do klatki i znów wyszła!!!
A Niunia cały czas za nią łazi i dotyka ją nosem w tyłek. Nie gryzie ani nic... To jakaś forma dominacji? Jakieś prześladowanie czy co? Jadzia kopie Niuńkę tylnymi łapkami. Raz zauważyłam, że Niuńka capnęła Jadzię, jak weszła na domek, a czarny grubas siłą rzeczy już się nie mieścił, poza tym to tylko ganianki...
Krótki filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=euWHtAMiX20
Na jadziowy popcorning faktycznie nie musiałam długo czekać, bryka szczególnie, jak podje troszkę ogóreczka
To w ogóle cud, a nie laborantka! Przy podawaniu witaminki C sama otwierała pyszczek, po wzięciu na ręce, po mniej więcej 10-15sekundach zabiera się za pałaszowanie smakołyków, jakby wcale się nie bała, do tego wyciąga się odrobinę i korzysta z uroków życia z "dużymi".
Jako, że Niunia zawsze spała na półce, pod nią nie miałam nic miękkiego. Jak tylko włożyłam tam polarek z jadziowego kapciocha, Niuńka leżała już tam z wywalonymi nogami i przymkniętymi oczami
Dziewczyny w dalszym ciągu się nie kłócą. Jadzia chowa się za czarną, jak się czegoś wystraszy, a Niunia nie odstępuje jej na krok, kiedy białasek nieśmiało zwiedza wybieg (na razie tylko blisko klatki).
Mimo, że Jadzia potrafi z klatki wyjść i wejść do niej z powrotem, z własnej woli nie wypuszcza się na żadne spacerki. Jednak, kiedy ją wyjmę na wybieg pełen przysmaków, nie ucieka
A noc, była przespana. Zarówno ja, jak i dziewczynki byłyśmy chyba zmęczone natłokiem wrażeń.
A Niunia cały czas za nią łazi i dotyka ją nosem w tyłek. Nie gryzie ani nic... To jakaś forma dominacji? Jakieś prześladowanie czy co? Jadzia kopie Niuńkę tylnymi łapkami. Raz zauważyłam, że Niuńka capnęła Jadzię, jak weszła na domek, a czarny grubas siłą rzeczy już się nie mieścił, poza tym to tylko ganianki...
Krótki filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=euWHtAMiX20
Niunia (17.01.15), Dziunia (22.02.15), Mania (06.06.16)
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
-
Beatrycze
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Jaka śliczna biała dupeczka
, jak moje trzy białaski.
A czy też jest taka porządna i chodzi do klatki się załatwiać jak Niunia?
A w ogóle to załóż swoim świnkom wątek
A czy też jest taka porządna i chodzi do klatki się załatwiać jak Niunia?
A w ogóle to załóż swoim świnkom wątek
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- majson
- Kontakt:
Oj piękna, piękna!
Na razie ciężko stwierdzić, jako, że pierwszy raz spacerowała, ale po półgodzinnym brykaniu po pokoju nie stwierdzam obecności bobków ani siuśków
Żebym to ja jeszcze umiała zakładać wątki

Na razie ciężko stwierdzić, jako, że pierwszy raz spacerowała, ale po półgodzinnym brykaniu po pokoju nie stwierdzam obecności bobków ani siuśków
Żebym to ja jeszcze umiała zakładać wątki
-
Beatrycze
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
W Naszych świnkach - Nowy temat i jedziesz 
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
-
basia M
- Kontakt:
Re: Jadzia DS Józia rez. - Zambrów :)
no ,Maju .dziękuję Ci za filmik i wieści o malutkiej. cieszę się , że Jadzia się zadomowiła w nowym domku . ona jest bardzo ugodową świnką , jej wszystko do tej pory zawsze pasowało
i mam nadzieję , że tu się nie zmieni jej charakter
ślicznie wyglądają we dwie , a jak jeszcze urośnie i się zaokrągli....
sama przyjemność patrzenia i całowania ( wycmokaj całą ode mnie , proszę )
super że ma tak fajnie u Ciebie
ślicznie wyglądają we dwie , a jak jeszcze urośnie i się zaokrągli....
sama przyjemność patrzenia i całowania ( wycmokaj całą ode mnie , proszę )
super że ma tak fajnie u Ciebie
-
basia M
- Kontakt:
Re: Jadzia DS Józia rez - Zambrów :)
Magda , za TYDZIEŃ - DWA możesz wstępnie spodziewać się nowego domownika
jak dobrze uda się pokonać prawie 600 km , to jest Twoja do miziania i całowania
sarastro , jeszcze raz dziękuję
edit: waga Józi - 717 g
moja kluska jakby po drożdżach rosła
jak dobrze uda się pokonać prawie 600 km , to jest Twoja do miziania i całowania
sarastro , jeszcze raz dziękuję
edit: waga Józi - 717 g
moja kluska jakby po drożdżach rosła
- majson
- Kontakt:
Wątek Niuni i Jadziuni http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=55&t=4167
Jóźka, jak ja się cieszę, że los się do Ciebie uśmiechnął!!!

Jóźka, jak ja się cieszę, że los się do Ciebie uśmiechnął!!!
-
magdalena s.
O ja, logistyka tu na Caviarni jest pierwsza klasa! Bardzo bardzo dziekuje i strasznie sie ciesze!
-
basia M
- Kontakt:
mam nadzieję , że wszystko dobrze się poukłada i się uda