Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
Re: Zdjęcia naszych klatek
Tyle klateczek świetnych, duży, świetnie zagospodarowanych... Aż wstyd mi pokazać moje połączenie transportera z klatką 60cm... W dodatku na żwirku + trocinach... Coś kiepsko u mnie... Niech mnie ktoś zmotywuje, tak bardzo
Jakieś propozycje na mały pokój (brak możliwości wstawienia setki.. echh..) z małym ścierwem z dużym instynktem łowieckim? :/
Btw. te wszystkie norki, hamaczki, legowiska takie piękne są, a ja się zastanawiam, jak to jest z połączeniem sikania, bobczenia i wylegiwania się + sprzątania? Czym one są wypełnione? Póki co moje gadziny mają kocyki i legowisko z Trixie, bo nie umiem wypełnić ani hamaczka, ani legowiska... Jakieś propozycje?

Btw. te wszystkie norki, hamaczki, legowiska takie piękne są, a ja się zastanawiam, jak to jest z połączeniem sikania, bobczenia i wylegiwania się + sprzątania? Czym one są wypełnione? Póki co moje gadziny mają kocyki i legowisko z Trixie, bo nie umiem wypełnić ani hamaczka, ani legowiska... Jakieś propozycje?

- Kaoru22
- Miejscowość: Kalisz/Toruń
- Kontakt:
Może kawałek podkładu higienicznego?
Moi Panowie nie mają hamaczków i innych tego typu udogodnień bo po prostu nie potrafią żyć w zgodzie kiedy w klatce zagości coś nowego
Cała trójka uprze się na jeden materacyk i anielski spokój w stadzie mam z głowy. Siusianie i bobczenie na wszystko co przeznaczone jest do leżenia mają opanowane do perfekcji.

Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu

Ja niedługo będę szyła hamaczek, ale jego raczej niczym nie będę wypełniać, polar jest miękki sam w sobie. Co innego legowiska, myślę że dobrym rozwiazaniem byłaby drobno pocięta gąbka lub taki wypełniacz z tworzywa sztucznego, pojęcia nie mam jak on się nazywa, ale wkładany jest np. do pluszaków, a na potrzeby szycia można zdaje się zakupić takie "arkusze" płaskie, choć z drugiej strony można też odchudzić jakiegoś pluszaka, dla oszczędności.
A co do sprzątania, to najlepiej mieć kilka egzemplarzy i prać regularnie zabrudzone, a dawać czyste.
A co do sprzątania, to najlepiej mieć kilka egzemplarzy i prać regularnie zabrudzone, a dawać czyste.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Do legowisk i hamaków trzeba kupić ocieplinę/owatę w arkuszach, do poduszek można zastosować tzw. kulkę puchową poliestrową, do kupienia w tym samym sklepie. Owata ma różną grubość, trzeba sobie wybrać odpowiednią do tego, co chcemy uszyć.
http://allegro.pl/owata-ovata-watolina- ... 08332.html
http://allegro.pl/owata-ovata-watolina- ... 08332.html
Dziękuję wszystkim za porady! 
Nie pomyślałam wcześniej o tych podkładach, ale chyba zdecyduje się kupić
Polary też jakieś lepsze się skombinuje, a owatę i jakiś miękki wypełniacz się kupi
Dziękuję! 

Nie pomyślałam wcześniej o tych podkładach, ale chyba zdecyduje się kupić

Kajka - wbrew pozorom, rezygnacja z trocin to same plusy moim zdaniem.
Tym razem już nie przemeblowanie w klatce tylko zmiana klatki. Cały plan, projekt i wykonanie to dzieło mojego męża (z pomocą synów)

Cudowna
ja jakoś nie mam przekonania do drewnianych klatek, co dajesz na spód żeby drewno nie było mokre?

ja jakoś nie mam przekonania do drewnianych klatek, co dajesz na spód żeby drewno nie było mokre?