Sałata, cykoria itp...
Moderator: pastuszek
- Renika
- Miejscowość: okolice Krakowa
- Kontakt:
Re: Sałata, cykoria itp...
Ja w zimie kupuję sałatę i cykorię w sklepach ze zdrową żywnością a w lecie mam swoją z ogródka. Nie podaje dużo - 1 liść na 3 świnki co 2,3 dzień.
Zależy co za sałaty, poczytaj skład. Lodowa i masłowa odpadają, ale w Biedrze była taka mieszanka składająca się z różnych cykorii, rukoli i bodajże rzymskiej, czyli w miarę ok.
tu jest w składzie: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio i rukola...
więc powinno byc ok...?
więc powinno byc ok...?
- Edix
- Miejscowość: Grudziądz
- Kontakt:
Hejka 
Też chciałam zapytać czy takie gotowe mieszanki sałat są bezpieczne dla świnek?

Muffin Szila Szarliz Grażyna Suzi
EDI♥ZA TM*(23.08.2017) ZIGGY♥ZA TM* (27.11.2018) MAX(SOPEL)♥ZA TM* (14.08.2019) LOLUŚ (FRODO)♥ZA TM* (22.11.2020) GRUBUŚ ♥ZA TM*(01.06.2023) MANIULA(NIKIFOR)♥ZA TM*(01.06.2024) DIEGO(BAZIK)♥ZA TM*(07.10.2024)
EDI♥ZA TM*(23.08.2017) ZIGGY♥ZA TM* (27.11.2018) MAX(SOPEL)♥ZA TM* (14.08.2019) LOLUŚ (FRODO)♥ZA TM* (22.11.2020) GRUBUŚ ♥ZA TM*(01.06.2023) MANIULA(NIKIFOR)♥ZA TM*(01.06.2024) DIEGO(BAZIK)♥ZA TM*(07.10.2024)
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Same pyszności.Fionka2014 pisze:tu jest w składzie: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio i rukola...
więc powinno byc ok...?
Jeśli nie ma w nich wymienionych przez lubię - sałaty masłowej i lodowej, to można od czasu do czasu podać.Edix pisze:Hejka
Podpis usunięty przez administratora.
Z braku laku można, ale powiem szczerze, że nie spodziewałabym się znaleźć wielkich wartości w takich mieszankach - z prostej przyczyny: to zwykłe sałaty, czyli warzywa delikatne, już opłukane, pociachane na dość małe kawałki, zapakowane i czekające w chłodziarce, aż ktoś je kupi, co najmniej od rana, a zapewne dłużej. Nie bez powodu sałatki z sałat podaje się chwilę po przyrządzeniu - zbyt szybko ulatniają się witaminy i inne dobrości po podzieleniu liści. W przypadku sałat trudno to wyczuć na smak, przechowane w lodówce nie tracą też tak szybko jędrności. Ale już jarmuż biedronkowy zdradza się i smakiem, i konsystencją. Można to jeść i czasem podać świnkom, ale nie miejcie złudzeń, że to "codziennie świeża sałatka na Twoim stole" czy jak to tam polecają na woreczku 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
W sumie takie miksy sałatkowe są w sałatkach z McD. A one za świeże nie są 

Podpis usunięty przez administratora.
Akurat kupiłam taka meszanke stad bylo pytanie
na codzień daje świeże warzywa i owoce 

Ja kupuję rzymską w Piotrze i Pawle, mają tam też cykorię na sztuki 
A gdzie kupujecie jarmuż?