Przyjaciele Lorda Pontusa
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Pontus i Jantar - dwa mężczyzny w jednym domku :-)
Dzięki, moje nie chciały tego tknąć.
- martu.ha
- Kontakt:
Sosnowa, dostałam trochę burgessa, mogę odstąpić, u mnie nikt tego nie chce
Jantara widziałam dzisiaj w mv, był wzdęty, ale bez tragedii, siedział z laborantami, żeby się poruszał i rozruszał jelita, ale nie chciał wcale ich ganiać. Taki smutny był strasznie, on faktycznie chyba depresję ma, podobnie jak moja Nelcia
Jantara widziałam dzisiaj w mv, był wzdęty, ale bez tragedii, siedział z laborantami, żeby się poruszał i rozruszał jelita, ale nie chciał wcale ich ganiać. Taki smutny był strasznie, on faktycznie chyba depresję ma, podobnie jak moja Nelcia
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
To ja tez chętnie spróbuję.
Teraz Pontus gania Jantara, kłócą się i to dobrze, bo ma się rozruszać.
Problem w tym, że nie bardzo wiadomo, z czego to wszystko wynikło.
Chce na rączki, coś mu tam bulbi, ale rezultaty marne. Ma dostać o północy metronidazol, reszta jak poprzednio.
Jutro od rana znowu jedzie do szpitala na dzienny pobyt.
- No gdzie mnie z tym aparatem?

Selfie Jantara w Mv

Teraz Pontus gania Jantara, kłócą się i to dobrze, bo ma się rozruszać.
Problem w tym, że nie bardzo wiadomo, z czego to wszystko wynikło.
Chce na rączki, coś mu tam bulbi, ale rezultaty marne. Ma dostać o północy metronidazol, reszta jak poprzednio.
Jutro od rana znowu jedzie do szpitala na dzienny pobyt.

- No gdzie mnie z tym aparatem?

Selfie Jantara w Mv

- Pulpecja
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Gdyby sfilmować "Władcę pierścienia" w świnkowej obsadzie, to Pontus byłby Gandalfem:
Bidulek Jantarek. Trzymam kciuki.porcella pisze:
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Jantar, bierz przykład z Pontusa i weź się chłopie w garść. Martwię się..
Ostatnio przeglądałam stare fotki na dysku i trafiłam na Jantarka- wtedy jeszcze bezimiennego. W takim był stanie fatalnym.. Tyle już przeszedł biedaczek. Nie dziwię się wcale, że on teraz wiecznie taki problemowy. Ma wielkie szczęście, że jest pod taką wspaniałą opieką- i lekarską i Twoją Porcello! Trzymam mocno cały czas
Ostatnio przeglądałam stare fotki na dysku i trafiłam na Jantarka- wtedy jeszcze bezimiennego. W takim był stanie fatalnym.. Tyle już przeszedł biedaczek. Nie dziwię się wcale, że on teraz wiecznie taki problemowy. Ma wielkie szczęście, że jest pod taką wspaniałą opieką- i lekarską i Twoją Porcello! Trzymam mocno cały czas

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Wczoraj/dzisiaj o polnocy jak mu dawalam 3 ml metronidazolu pod skore to naprawde plakac mi sie chcialo. A jelita nadal stoja, dzisiaj rano dr Dorota wykonala lewatywe. Dwa mysie bobki... nie wiem, co bedzie. Siedzi w lecznicy. O 18 odbieram i dalej ...
Renia, przyslij mi prosze to zdjecie, bo jego pierwszy watek zostal skasowany.
Renia, przyslij mi prosze to zdjecie, bo jego pierwszy watek zostal skasowany.
- sosnowa
- Kontakt:
Oj bidulek, trzymamy całym stadem. Może duuuuużo tulić trzeba
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Zaraz Ci wyślę na maila.
Wtedy, w listopadzie 2013 r Jantar był u mnie kilka dni- ważył 647, miał przerośnięte pazury, pododermatitis, jakiegoś guza przy cycku- ogólnie obraz nędzy i rozpaczy.. Ale był przy tym wszystkim taki ufny i spokojny.
I wtedy to Elurin (nie po raz pierwszy i nie ostatni)- zadeklarował pomoc dla bidoka- dał DT i leczył go . Pewnie bez tego, już dawno by go nie było..
Wtedy, w listopadzie 2013 r Jantar był u mnie kilka dni- ważył 647, miał przerośnięte pazury, pododermatitis, jakiegoś guza przy cycku- ogólnie obraz nędzy i rozpaczy.. Ale był przy tym wszystkim taki ufny i spokojny.
I wtedy to Elurin (nie po raz pierwszy i nie ostatni)- zadeklarował pomoc dla bidoka- dał DT i leczył go . Pewnie bez tego, już dawno by go nie było..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
@Renia, staram się jak mogę - kontynuować...
Jantar waży ok. 690-700g, ale więcej nie powinien, ze względu na deformację łapek. Jak dotychczas, to zaparcie to pierwsza poważna sprawa odkąd u mnie jest.
Dr Dorota zrobiła mu rtg rano i potem powtórzyła - treść się przesuwa ciutek, ale to wszystko mało. Został nawodniony, dostaje metronidazol, żeby się jakieś beztlenowce nie wdały i wszelkie specyfiki pobudzające "pasaż" . masowałam go chyba z godzinę, takie nakolankowanie z lekkim głaskaniem brzucha. Rezultat - kilka mysich bobków... No, kurczę, juz nikt nie ma pomysłu. Karmić mam go tylko odrobinkę - ze zrozumiałych względów.
Ganiają się w kółko z Pontusem, co może podziałać pobudzająco. O, teraz Jantar siedzi z nosem w Pontusowym zaświniu...
Może mu zafundować ciepłą kąpiel rozluźniającą?
Jantar waży ok. 690-700g, ale więcej nie powinien, ze względu na deformację łapek. Jak dotychczas, to zaparcie to pierwsza poważna sprawa odkąd u mnie jest.
Dr Dorota zrobiła mu rtg rano i potem powtórzyła - treść się przesuwa ciutek, ale to wszystko mało. Został nawodniony, dostaje metronidazol, żeby się jakieś beztlenowce nie wdały i wszelkie specyfiki pobudzające "pasaż" . masowałam go chyba z godzinę, takie nakolankowanie z lekkim głaskaniem brzucha. Rezultat - kilka mysich bobków... No, kurczę, juz nikt nie ma pomysłu. Karmić mam go tylko odrobinkę - ze zrozumiałych względów.
Ganiają się w kółko z Pontusem, co może podziałać pobudzająco. O, teraz Jantar siedzi z nosem w Pontusowym zaświniu...
Może mu zafundować ciepłą kąpiel rozluźniającą?
- Inez
- Miejscowość: Niedzica
- Kontakt:
U moich dziewczyn kąpiel zawsze kończy się stosem bobków w misce - więc może? Trzymam kciuki.