✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i malutki Wiewiórek✰

Post autor: Assia_B »

Ja ostatnio znów w Leopardusie widziałam świnkę z zaropiałymi oczkami, na dodatek była mniejsza od Alvina, gdy do nas trafił... Zaczepiłam panią z obsługi i pytam czy z tą świnką wszystko w porządku... Powiedziała, ze wiedzą, że nie i przemywają jej oczka.. Ciekawe czym bo pewnie na weta szkoda im pieniędzy... Eh.. Małe biedaczki...

Moje świnki mają klatkę setkę, ale jak jesteśmy w domu to są praktycznie non stop otwarte i biegają po całym pokoju, w którym mają swój tunel, kapciocha, kocyk :)
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

koni pisze:
Lilith88 pisze: Swoją drogą patrzę na Tasmana i Onyxa w klatce 120cm i wydaje mi się ona za mała nawet na jednego z nich.. w 100cm sobie nie wyobrażam wcale dwóch świń.. już nie mówiąc o 60cm :sadness: więc nie rozumiem ludzi burzących się, że SPŚM ma chore wymagania..
racja Lilith...mam takie samo wrażenie...już pusta klatka wydawała mi się mała, jak ją umeblowałam, to już była ciasnota, a teraz jak już świnki w niej zamieszkały, to uważam, że minimum to powinno być z 160cm ( a przecież moja 120 jest). Więc u mnie pewnie będą zmiany wkrótce haha
hahaha.. chciałam to wczoraj napisać w wątku adopcyjnym twoich chłopaków, jak przeczytałam jaka byłaś podekscytowana i przeszczęśliwa, że jeszcze trochę i pewnie będzie przemeblowanie :D
katiusha

Post autor: katiusha »

Jak tak was poczytuję, to klatka, którą właśnie stworzyłam także wydaje mi się ciut przymała :think:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Katiusha nie przesadzaj, wygląda na sporą przynajmniej na zdjęciach :laugh:
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

hahahhaha jak tak dalej pójdzie to mieszkanie oddam wieprzowinom a sama wyniosę się do koleżanki :rotfl:
katiusha

Post autor: katiusha »

Wiesz, ze ja bym im cały pokój w klatkę zmieniła... Tylko na 45m2 raczej się nie da :roll:
A aj chyba do piwnicy :rotfl:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Wy się śmiejecie a ja na prawdę salon mam przemeblować, żeby prawie pół świnkom oddać :nie_powiem:
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

dajesz Lilith :102: ja to już się nie mogę doczekać jakiś foci :jupi:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Wykąpałam Czarnego tzn. tylko jego dupkę i chciałam obciąć mu pazurki już drugi raz próbuje ale on się broni tak zawzięcie że się poprostu nie da.. Na dodatek teraz zaczął cały drżeć i to tak że razem z nim drżała moja ręka.. No i obcięłam mu z 6-7 pazurów i musiałam zostawić świniaka.. Zdecydowanie brak mi 3 ręki.. A Darek nie pomoże. Jedyny plus jest taki że po kąpieli się nie obraża tylko chcę tulić, zresztą jak wszystkie moje prosiaki ;)
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Były drobne porządki, odkurzyłam chłopakom i..

Tasieniek po wpuszczeniu do klatki rozsypał sobie jedzonko i się do niego "przytulił" a co będzie takie samotne w miseczce leżało..
Obrazek

No co się patrzysz? znów chcesz je wsypać do miseczki? :o
Obrazek

Tasieniek je prosto spod siebie, bo przecież nie ma nic lepszego! A Czarny robi bałagan za pomocą siana.
Obrazek

Tasman: Zrobiłem bałagan w klatce! mogę wrócić na wybieg..
Obrazek

Onyx: Poszedł na wybieg, przestał pilnować miski, mogę jeść!!
Obrazek

A srebrno-złota arystokracja bałaganu nie robi, kultura musi być!
Obrazek
Na tym zdjęciu wygląda jakby Wiewiórek był większy od Gerego, a on jest jak 1/4 ewentualnie 1/3 Gerusia xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”