Balbinka [*]- DS, Sprite-DS [W-wa])
Moderator: silje
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Balbinka plus synek Sprite (Warszawa)
Kurczaczek
Czy Balbinka ma bardziej puchatą sierść od normalnej gładkowłosej czy tylko na zdjęciach tak wygląda?

-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Balbinka ma sierść bardzo przerzedzoną, zwłaszcza na grzbiecie i pupie. Czekam na wyniki badań, co jest tego powodem.
Sprite był dzisiaj z mamusią pierwszy raz na trawie. A wczoraj wpuściłam go do moich dziewczyn, obturkotał wszystkie
,
taki maluch 170 g
Sprite był dzisiaj z mamusią pierwszy raz na trawie. A wczoraj wpuściłam go do moich dziewczyn, obturkotał wszystkie

taki maluch 170 g

TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Beatrycze ja dostałam dla Kornelii oxykort w spraju, skóra się po tym ładnie goi. Moja Kornelka to jeden wielki strup...Beatrycze pisze:Balbinka ma sierść bardzo przerzedzoną, zwłaszcza na grzbiecie i pupie. Czekam na wyniki badań, co jest tego powodem.
Sprite był dzisiaj z mamusią pierwszy raz na trawie. A wczoraj wpuściłam go do moich dziewczyn, obturkotał wszystkie,
taki maluch 170 g
-
- Kontakt:
A temu małemu nic nie będzie, jak ją będzie ssał ? On cały czas przytulony do niej i może się naje tego oxycortu 

- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Nie pomyślałamBeatrycze pisze:A temu małemu nic nie będzie, jak ją będzie ssał ? On cały czas przytulony do niej i może się naje tego oxycortu

-
- Kontakt:
W ramach integracji i socjalizacji wpuszczam Sprite'a do klatki laborantek (obecnie mam dwie na TDT).
Dziewczynki są też młodziutkie i widząc jaki popcorning odstawia Sprite, to bardziej się ośmielają i wyściubiają nosy z domku
On oczywiście turkocze i bardzo mu się tam podoba, ale jak mu się znudzi to kwiczy do mamusi i wspina się na kratki, żeby go zabrać
Dziewczynki są też młodziutkie i widząc jaki popcorning odstawia Sprite, to bardziej się ośmielają i wyściubiają nosy z domku

On oczywiście turkocze i bardzo mu się tam podoba, ale jak mu się znudzi to kwiczy do mamusi i wspina się na kratki, żeby go zabrać

-
- Kontakt:
Dzisiejsze ważenie :
Sprite - 210 g
Balbina - 766 g
Balbina od porodu przytyła tylko 6 g, to chyba trochę mało...
Sprite - 210 g
Balbina - 766 g
Balbina od porodu przytyła tylko 6 g, to chyba trochę mało...
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Samiczki różnych gatunków mogą mieć sierść przerzedzoną po porodzie ze względów hormonalnych. To im potem przejdzie. Oxycort nie jest konieczny, a nawet może opóźnić leczenie grzyba, jeśli mamusia go jeszcze ma, ze względu na obecność hydrokortyzonu., Maść zawiera też oxytetracyklinę, która jest niebezpieczna dla świnek morskich, jeśli ją zjedzą.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
U świnek nie wykryto grzyba. Wyłysienia to nie problem, moja Kornelia była jednym wielkim strupem i wszystko ją strasznie bolało... Po pryskaniu goi się błyskawicznie...kimera pisze:Samiczki różnych gatunków mogą mieć sierść przerzedzoną po porodzie ze względów hormonalnych. To im potem przejdzie. Oxycort nie jest konieczny, a nawet może opóźnić leczenie grzyba, jeśli mamusia go jeszcze ma, ze względu na obecność hydrokortyzonu., Maść zawiera też oxytetracyklinę, która jest niebezpieczna dla świnek morskich, jeśli ją zjedzą.