Moje małe stadko
Moderator: silje
-
Harvejowa
Re: Moje małe stadko
NIKI rozpieszczasz moje oczy ;D Nic tylko patrzeć na te świnkowe słodkości
ja żałuję, że mój maluch chorował pierwsze 2 miesiące u nas...bo może połączony wcześniej byłby mniej zaczepny ;p Na szczęście czuję, że powoli hormony się wyciszają
Po tym co opisujesz mam dziwne wrażenie, że Himek będzie takim samym rozpieszczonym cwaniaczkiem jak nasz Harvey
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Piękne zdjęcia, miło zobaczyć Oswalda w dobrej formie. Himuś rośnie? On taki maleńki był jak do Ciebie przyjechał
-
twojawiernafanka
Ach Oswaldzik
Co do rozmiaru - też mam takiego labobiałaska - przyjechał do mnie jako maluszek, troszkę ponad 300 gram. Był ogólnie taki niemrawy - zmrużone oczka itd. Badaliśmy go na wszelkie sposoby - krew, RTG, USG, echo - zdrowy jak ryba. Teraz jest dorosłym samcem, je normalnie, a waży ok. 780 gram. W porywach do 800 i lekko ponad. Jest drobniutki, krótszy - taki świński karzełek. Ale zdrowy, więc uznaliśmy z wetami, że taka jego uroda
Co do rozmiaru - też mam takiego labobiałaska - przyjechał do mnie jako maluszek, troszkę ponad 300 gram. Był ogólnie taki niemrawy - zmrużone oczka itd. Badaliśmy go na wszelkie sposoby - krew, RTG, USG, echo - zdrowy jak ryba. Teraz jest dorosłym samcem, je normalnie, a waży ok. 780 gram. W porywach do 800 i lekko ponad. Jest drobniutki, krótszy - taki świński karzełek. Ale zdrowy, więc uznaliśmy z wetami, że taka jego uroda
-
NIKI 2
Tak długo się zabierałam do napisania czegoś w wątku ale ciągle czasu brakowało, choroba w rodzinie i nie potrafiłam się zebrać, chociaż ciągle coś się dzieje w stadku, jak nie przeziębienia, to Collin dalej walczy z chorą wątrobą a teraz doszedł początek anemii, Oswald w czwartek miał usuwanego kaszaka ale czuje się dobrze po zabiegu, Mufeczka też miała zabieg usuwania kamienia z ząbków, miała też badania krwi i USG, na którym wyszedł zapchany woreczek żółciowy, bierze leki, za miesiąc kontrola ale tego co stało się dzisiaj w nocy nie spodziewałam się
Rudy nagle odszedł za TM
, był taki młody, miał niecałe 2 latka, wczoraj jeszcze biegał z kolegą na wybiegu a dzisiaj już go nie ma
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... &start=110
Rudy nagle odszedł za TM
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... &start=110
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2015, 15:49 przez NIKI 2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Miłasia
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Bardzo współczuję, tak nagłej straty
. Trzymaj się
.
Dla chorowitków

Dla chorowitków
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Za szybko Rudy, za szybko....

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
NIKI 2
Dziękuję Wam, to już dwa tygodnie odkąd nie ma Rudaska
a życie w stadku toczy się dalej
Najstarszy w stadku 6-letni Niki, ma problemy ze stawami i stracił wzrok ale jakoś sobie radzi

5-letni Marshall i schorowany 4-letni Collin

Marshall w ulubionym tunelu od cioci silje

Collinek - taki maleńki się zrobił

4-letni Rudzik

a teraz młodzież
Oswald po zabiegu

Himek

Gringo

Puc

Bursztyn

Oswald i Himek

Fred i Benio

Fred- łakomczuch

Himuś

i oczywiście nie mogę zapomnieć o mojej księżniczce Mufeczce

no i co mnie obudziłaś

i to by było na tyle
Najstarszy w stadku 6-letni Niki, ma problemy ze stawami i stracił wzrok ale jakoś sobie radzi

5-letni Marshall i schorowany 4-letni Collin

Marshall w ulubionym tunelu od cioci silje

Collinek - taki maleńki się zrobił

4-letni Rudzik

a teraz młodzież
Oswald po zabiegu

Himek

Gringo

Puc

Bursztyn

Oswald i Himek

Fred i Benio

Fred- łakomczuch

Himuś

i oczywiście nie mogę zapomnieć o mojej księżniczce Mufeczce

no i co mnie obudziłaś

i to by było na tyle
-
Harvejowa
Śliczności
dla starszej ekipy, biedny Collinek...
Tak patrzę i chyba przegapiłam moment jak pojawił się Fred? przegapiłam, czy już był?
Tak patrzę i chyba przegapiłam moment jak pojawił się Fred? przegapiłam, czy już był?