Nowe dzieje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki/Zmiany w mieszkanku
nawet przybrał na wadzę przez 4 dni z 880g na 910g ;o
Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki/Zmiany w mieszkanku
Byliśmy u weterynarza...ręce opadają
Nie chcę nawet myśleć co robili mu w poprzednim domu ;/
Aniołeczek ma zmiażdżoną klatkę piersiową, do tego jego organizm prawdopodobnie trawi odłamki żeber....możliwe, że przeziębienia są wynikiem właśnie urazu nabytego w przeszłości. Dodatkowo maluch został oceniony nie na 2,5 roku a minimum na 3 lata...
Powiedzcie mi co ludzie robią tym małym stworzeniom???
Chyba będę musiała pomyśleć nad jakimś bazarkiem...i stworzyć mufiemu jak najbezpieczniejsze warunki.

Aniołeczek ma zmiażdżoną klatkę piersiową, do tego jego organizm prawdopodobnie trawi odłamki żeber....możliwe, że przeziębienia są wynikiem właśnie urazu nabytego w przeszłości. Dodatkowo maluch został oceniony nie na 2,5 roku a minimum na 3 lata...
Powiedzcie mi co ludzie robią tym małym stworzeniom???
Chyba będę musiała pomyśleć nad jakimś bazarkiem...i stworzyć mufiemu jak najbezpieczniejsze warunki.
- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki/Załamana:(
biedaczek

Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Biedactwo
Dobrze, że teraz jest już pod dobrą opieką, wśród kochających go ludzi 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Biedne maleństwo
Najważniejsze, że teraz ma kochającą Dużą i już żadna krzywda mu się nie stanie
Można jemu podawać jakieś witaminy wzmacniające kości żeby szybciej mu się zrosły żebra czy to już za "stara" sprawa?

Przykro mi, że Twoja świnka miała do tej pory smutne życie, ale teraz jest już w dobrych rękach, ma kochającą rodzinę i może być tylko lepiej! 

niestety z żeberkami już nic się nie da zrobić. Maluch mimo przeziębienia i smutnej przeszłości zaczyna być coraz weselszym świnkiem;) z zaciekawieniem ogląda wszystko dookoła, pcha się w kolejce po warzywka
dzisiaj nawet dostali w miseczce sałatkę - odrobina kapusty pekińskiej, jabłko, marchewka, ogórek i banan
jedli, spali, jedli i spali ;D w zasadzie nie odchodzą od misek - łakomczuchy z nich ale harvey ma dobrą wagę a Mufiego trzeba podtuczyć...także zawsze mają co skubać ;D
No ja im krzywdy nie dam zrobić
ale nie wiem, czy Mufi nie zasługuje na więcej...dałabym mu wszystko 
Jutro chyba wezmę igłę, nitkę i uszyję norki

No ja im krzywdy nie dam zrobić

Jutro chyba wezmę igłę, nitkę i uszyję norki

Pieszczoch ostatnio po kapuście pekińskiej miał wzdęcia.. Skończyło się na espumisanie, a wcale dużo Jej nie zjadł...
Ale leje u mnie na Koszutce...
Ale leje u mnie na Koszutce...
zobaczymy jak będzie dostali odrobinkę...jak będzie problem to więcej im nie dam. A na wszelki wypadek jaki espumisan dawałaś i w jakiej ilości ? ja zaciągnęłam rolety i nie wiem co się dzieje za oknem 

Taki bananowy w kroplach dla dzieci. Około 5 kropli - tak wyczytałam na stronie stowarzyszenia.
Ja też mam zasłonięte okna, ale słyszę jak mi krople uderzają o parapet
Ja też mam zasłonięte okna, ale słyszę jak mi krople uderzają o parapet