✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: ✰Wojownicy Geronimo i Tasman z Onyxem✰czekamy na labo zł

Post autor: Assia_B »

Gery jest faktycznie wyjątkowo przystojną świnką :love: Dopiero teraz zauważyłam, że ma biały brzusio :love:

Alvinkowi też trudno zrobić zdjęcie, bo strasznie szybko zmienia swoje położenie :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Bo to jest agouti tyle ze srebrny Asiu :D mało kto tu na forum wie ze agouti występuje praktycznie we wszystkich kolorach a nie tylko złote mini kapary ;) agouti to świnka której każdy włos dzieli się na trzy czyli np w przypadku silver agouti u nasady jest biały po środku czarny i na końcu znów biały i każdy agouti ma brzuszek w kolorze tickingu czyli w przypadku silverka biały a w przypadku gold beżowy taki sam kolor jak brzuszek ma szyjka i łapki od wewnętrznej strony. Agouti poza białym brzuszkiem nie powinien mieć żadnych łatek a stopki, nosek i uszka w każdej chyba odmianie kolorystycznej powinny być czarne, oczka powinny być ciemno czerwone prawie czarne (takie czarne w świetle odbijające się na czerwono nie wiem jak ten kolorek się nazywa profesjonalnie według hodowców). Oczywiście mowie tylko jak powinna wyglądać czysta rasowa świnka agouti bo przeciez wszyscy tu wiemy ze każda świnka jest piękna :love: Mój Geronimo i Tasman są od pani która ma pseudo hodowlę (kiedyś miała zarejestrowana ale ja wyrzucili, przynajmniej tak mi powiedziała) i tak mi się trafił mały prosiak Gery idealny wzorcowo z tego co się naczytałam i naoglądałam zdjęć :szczerbaty: W agutkach jestem wyjątkowo mocno zakochana ale i tak kocham wszystkie świnki :love:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Nie znam się na rasach świnek :redface: Wiem tylko, że są gładkowłose, rozetki, długowłose i na forum poznałam misiowe teddy :) W sumie każda świnka jest urocza, ale Gery ma faktycznie to coś :) No, ale oczywiście to coś mają też moi chłopcy i kocham ich nad życie :love:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Aguti to też mocny charakter :twisted:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Foggy

Post autor: Foggy »

Ile zdjęć! :yahoo: Nareszcie!

Geronimo... :buzki: Ah, och, ech... Cudo!

Zresztą, wszystkie są przystojne jak cholera, którego wybrać... :think:
katiusha

Post autor: katiusha »

Assia_B pisze:Nie znam się na rasach świnek :redface: Wiem tylko, że są gładkowłose, rozetki, długowłose i na forum poznałam misiowe teddy :) W sumie każda świnka jest urocza, ale Gery ma faktycznie to coś :) No, ale oczywiście to coś mają też moi chłopcy i kocham ich nad życie :love:
O, to jak jaObrazek Jeszcze skinny dorzucę :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Asiu, katiusza jeszcze na pewno wiecie jak wyglądają crested to taka krótkowłosa ale z gniazdkiem na głowie jak moi chłopcy i kilka innych świnek na forum ;) ja się zaczekam interesować jak mi pani od której kupiłam chłopaków moich powiedziała, że oni po rodowodowych rodzicach, bo wcześniej to nie wiedziałam, że świnki w ogóle są rodowodowe (teraz wiem, że nawet myszy maja rodowody o.O) a mama się ze mnie śmiała, bo nasza świnka która miałam z rodzinka jako nastolatka była rodowodowa i powinnam była wiedzieć.
Dzima, tak słyszałam i to chyba prawda patrząc na Gerego :lol:
Foggy ja tam nie wiem który najładniejszy ale wiem który kocha mnie najbardziej. Gery ma to coś i wszędzie go pełno, Tasiek jest najukochańszy i to on mnie kocha najmocniej, a Onyx.. Ahh te jego pozy, stópki, on jest taki czarujący. Każdy jest inny i każdy czymś urzeka, żadnego bym nie oddała i wszystkich kocham tak samo mocno (nawet Onyxa mimo że tak krótko jest z nami). Moje Misiaku ukochane :love:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Och ile zdjęć, jak wspaniale u Twoich świnko-panów, jacy oni przystojni :love:
Geronimo to też mój ulubieniec, bo skrycie jestem zakochana w agutkach :buzki:
Kto wie, może kiedyś będzie i u mnie aguti :nie_powiem:
Mizianko dla wszystkich śwniołków :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Gdzieś czytałam, że gryzienie prętów może w przyszłości powodować uszkodzenie w stawie żuchwowo-skroniowym. Nie wiem czy to prawda czy tylko zbieg okoliczności ale lepiej nie ryzykować :idontknow: Posmaruj kratki cytryną - dość szybko powinien się odzwyczaić.
A mi kolorystycznie najbardziej podoba się Tasiek :love: Wygląda jak mleczna czekolada z nadzieniem toffi :love:
Obrazek
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

Przystojniaki jak się patrzy! Ja nadal zakochana bez pamięci w nich jestem :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”