Wichurka z wicherkiem na czole [W-wa]- już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Wichurka z wicherkiem na czole [W-wa]- rez.

Post autor: sosnowa »

Politurka ma boską fryzurkę do przodu, będzie się kapitalnie komponować. :love:

Też mieliśmy trudne łączenie, ponieważ Turbulencja była podobno całe życie, czyli dwa lata sama, potem ciężki stres w zoologu (też ją odebrałam z zoologa, gdzie ją zostawiono, tak jak Wichurkę, moja miała jeszcze wielki kaszak). Nie wiedziała, że jest świnką, podobnie, jak przypuszczam Wichurka. Inaczej było tylko z agresją, bo była raczej w defensywie, ale nie znosiła bliskości innych świń. Pierwsza próba łączenia z Grawitacją (wówczas półroczną) się nie powiodła, nie zdążyły się pogryźć, ale się sposobiły. Po dłuższym pobycie w osobnych klatkach i potem wspólnych wybiegach zamieszkały bezkolizyjnie razem, co prawda do dziś się nie tulą, ale już sypiają bardzo blisko.

Rozpisuję się z myślą, że te doświadczenia mogą się na coś się przydać. (Wątek dziewczyn, gdzie to wszystko jest udokumentowane jest w Uratowanych)

I trzymam, bo Wichurka ach Wichurka.........nieba bym jej przychyliła.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Wiem, że post po poście, ale nie mogę już wytrzymać dłużej z ciekawości. Czy panna już w DS? Bo miało być po świętach, co jest w tym roku terminem wieloznacznym raczej. Trzymam w każdym razie.
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

No właśnie dzisiaj pojechała na próbne łączenie, z klatką, swoim domkiem i norką. Czekamy na wieści :)
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

No to czekamy na przenosiny (do Uratowanych)
Wieprzykowska

Post autor: Wieprzykowska »

Dziękujemy za zainteresowanie! Oto dzień pierwszy: Pierwszą godzinkę w nowym miejscu Wichurka przesiedziała w domku, a w tym czasie nowa koleżanka Politurka krążyła w koło klatki. Jednak, kiedy zgłodniała, wyszła, a podjadłszy zaczęła rozglądać się po klatce i umościła się na domku. Wzięliśmy obie na ręce na wstępne obwąchanie, które, można powiedzieć, zakończyło się dobrze. Wichurka raczej pasywnie, natomiast Politurka bardzo ciekawie niuchała koleżankę. Trochę to ją zniecierpliwiło i Wichurka kłapnęła zębami na Politurkę - nie chciała ugryźć, tylko postraszyć.Natomiast Politurka wcale się tym nie przejęła. Teraz siedzą obie, każda w swojej klatce, podjadają i wypoczywają. Niezbyt są sobą zainteresowane, ale dobrze, że obyło się bez trykania na dzień dobry :)
Beatrycze
Kontakt:

Jest jakaś iskierka nadziei :D
Zapomniałam napisać, że moje świnki, Henio i Miguel dostały w prezencie suszki własnoręcznie zbierane i suszone. Dzięki :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Fantastyczny prezent :jupi:
Wieprzykowska

Post autor: Wieprzykowska »

Od wczoraj integracja świńskiego stadka zawiesiła się. Politurka dalej dobija się do zamkniętej w klatce Wichurki, ale zostawszy kilkakrotnie ofukniętą boi się (nie znamy też jej intencji - czy chce poznać koleżankę, czy też dobrać się do jej miseczki). Wichurka siedzi w klatce i wcale nie chce jej opuszczać. Kiedy ją wyjmuję - wraca. Bardzo jest biedactwo zalękniona. Więc aby się miały szansę zakolegować, musimy najpierw Wichurkę odstresować. Czy macie może jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Może tylko na wybiegu podawać jej ulubione warzywa....
Beatrycze
Kontakt:

U mnie też z tego spacerniaka uciekała do klatki. Może ona nigdy nie była wypuszczana w poprzednim domu?
Widziałaś, że ona z tego kocyka nie zeszła na podłogę. Ale może się przełamie? Dopiero dwa dni minęło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”