★Długowłosa Kamila i Franczeska [Warszawa]★REZERWACJA

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
odeta89

Re: ★Długowłosa Kamila i Franczeska [Warszawa]★REZERWACJA

Post autor: odeta89 »

Moi Drodzy,
otrzymałam telefon, że Pana u którego przebywają świnki, płaczą i nie chcą oddać świnek. Decyzją Pana prosiaki pozostają w dotychczasowym miejscu.
Strasznie mi przykro, Ulek.
Ulek

Post autor: Ulek »

Czegoś tu nie rozumię [/b]... Skoro były do adopcji a dzieci za nimi płaczą? To albo stowarzyszenie jest formą adopcyjną albo też nie... Trudno tylko po co to wszystko? Sama mam dzieci i jeśli bym wiedziała że świniaki są do adopcji nie pozwoliła bym się wiązać z nimi aż tak by potem była rozpacz... CZYLI ŚWINKI MIAŁY JUŻ DOM,WIĘC PO CO TO FORUM? :idontknow:
Ostatnio zmieniony 31 gru 2014, 1:01 przez Ulek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

A to może po prostu pierwsi właściciele którzy oddawali z powodu alergii dziecka się rozmyślili?
Ulek

dobra nie ważne,trudno teraz tylko mi zostało moim dziecią wytłumaczyć :roll: dlaczego nie te świnki :cry:
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Post autor: Joanka »

Beznadziejna sytuacja. A już klatę szykowałam na przetrzymanie tych panienek do czasu podjęcia dalszej drogi. Bardzo mi przykro Ulek. Może skłam, że chore... wiem że moje córy też straszni by taką sytuację przeżyły....
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
Ulek

mam na tyle duże dzieci że zrozumiały,nie powiem że przykro nam z tego powodu ale nie powinno tak być skoro inni sobie upatrzą a komuś się tam odwidzi :( trudno może faktycznie mają tam już dom stały tylko szkoda że człowiek był tak mało odpowiedzialny i nikogo o tym nie poinformował :( tylko dopiero wtedy jak już znalazł się ds :? nie ukrywam ale jestem poirytowana tym faktem :?
odeta89

Post autor: odeta89 »

Ja również. Pracowałam nad tą adopcją 2 miesiące.
Dziewczyny przebywały w domu obecnych właścicieli, zdecydowanych na oddanie ich. Zmienili zdanie, kiedy wszystko już nabrało tempa.
Nie każde świnki, które właściciele chcą oddać odbieramy i przewozimy do Domu Tymczasowego bo po prostu ich nie mamy.

Jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji i.naprawdę przepraszam.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Odeta nie masz co przepraszać bo to nie Ty tu zawiniłaś...
Miejmy nadzieję że im się jednak nie odwidzi z powrotem i są świadomi jakiego bałaganu narobili...
Ulek

wkurza mnie tylko to że ludzie właśnie tak robią :( najpierw kupują chowają jak się znudzi zwalają na alergie dziecka,moja córka była alergikiem na sierść świnek i sama pani alergolog powiedziała bym nie oddawała zwierzaka bo szkoda a alergia minie, alergia u dzieci jest przejściowa. Podobnie było jak czubaka dostał grzybice i córka też miała zmiany na skórze,jak i dermatolog tak i weterynarz powiedzieli to samo :( więc oby dwoje byli wyleczeni :) moim zdaniem to po prostu wymówka ludzi by się pozbyć w jakiś sposób zwierząt :( moje dzieci powiedziały że z tego pana to Cham i wszystko. szkoda wielka no ale cóż... odeta89 nie masz za co przepraszać,skąd mogłaś to wiedzieć :)
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Ulek bardzo mi przykro i dokładnie wiem co przeżywasz razem z Rodziną...

Adopcja moich "wybranych" świnek również nie doszła do skutku z tego samego powodu, osoba która była zdecydowana je oddać nagle rozmyśliła się, jak znalazł się dla świnek nowy dom - czyli ja. Okropne uczucie. Potem jednak bardzo szybko adoptowałam inne prosiaki, moje obecne, i w sumie nie wiem czy to nie lepiej, że los się akurat tak potoczył, bo są moim oczkiem w głowie :)

Trzymam kciuki za udaną adopcję!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”