* Imię świnki- Roy
* Wiek świnki- ok 2 mce
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 1751
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli, obecnie w trakcie obserwacji- uzupełniamy niedobory wit.C (ciemne ząbki) Edit- już zdrowy.
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, sianko, zioła, jabłko, ogórek, marchewka, brokuł, buraczek, cukinia no i trawa oczywiście
* Stan adopcji- DS u p. Lecha w Olsztynie
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do wydania do innego samca- jak wszystko będzie ok, to po 1.01.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja:)
Roy (fot.robocza)

* Imię świnki-Artu
* Wiek świnki- ok 2 mies
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 1749
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli. Obecnie leczymy świerzba, grzybicę i uzupełniamy niedobory Wit C (brzydkie zęby)
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, marchew, jabłko, seler, buraczek, ogórek, sianko i ziółka- jeszcze testujemy, co jest dobre
* Stan adopcj-DS - został u mnie:)
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do wydania do innego samca- po wyleczeniu oczywiście (pewnie pod koniec stycznia)
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
Artu (fot.robocza)

* Imię świnki- Emet
* Wiek świnki- ok 2 mies
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 1750
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli, obecnie w trakcie obserwacji
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, sianko, zioła. Warzywa i owoce jak na razie są słabo jedzone
* Stan adopcji- DS Londyn
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia -do wydania do innego samca
Emet (fot.robocza)

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny. Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128 oraz http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129.
Świnki przejęte razem, jednak już pierwszej nocy się pogryzły, a właściwie Artu został dotkliwie pogryziony i od tamtej pory siedzi osobno (także z powodu zmian skórnych).
Emet ma już rezerwację- nawet imię nadał mu przyszły DS:)
Mam nadzieję, że jest zdrowy i w najbliższych dniach nic się nie wykluje! Jak wszystko będzie ok- zamieszka w Londynie z nowym kolegą- Stefanem.
Fotki na razie robocze, na starym kocu- potem zmienię na lepsze

Edit.
A niech zostaną

Artu

Emet

Roy

Kontrola wagi:
Emet
12.12-424g
21.12-482g
27.12-497g -DS
Artu: