- imię świnki: Bijou
- wiek świnki: 7 miesiecy
- płeć świnki: samica, gladkowlosa
- adopcyjne numerki świnek: 1748
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Warszawa Wlochy, Nathalie
- stan adopcji: wolna, do adopcji po kontroli
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, mail: nathalie.zoltowska@gmail.com
- zgoda o wystawienie watku: Mysz
Zdjecia:
Bijou to jasna bezowa swinka
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
http://youtu.be/bCN77zNMxdg
Bijou to przepiekna swinka o bezowym umaszczeniu na calym ciele.
Ona jest najmniejsza z moich swinek i takze najbardziej cicha i plochliwa. Duzo czasu trzeba jej poswiecic.
Kupilam ja z hodowli ale zauwazylam od razu ze byla bardzo plochliwa i nie zbyt ufna czlowiekowi, nie wiem jak byla traktowana. Byla owiele mniejsza od reszty moich swinek i w mojej opini moze nawet chuda. Ale ze mna juz nadrobila i dogania moje swinki Bedzie z niej tluscioszek moze haha
Ale Bijou dalej ucieka jak wkladam reke do klatki z jedzeniem, a jak musze klatke umyc i musze swinki wyjac to zlapac Bijou mi dlugo zajmuje a zwierze sie stresuje jedynie bardziej. Wiec chce aby Bijou znalazla kogos kto moze jej poswiecic duzo czasu i daz jej duzo milosci.
Bijou (Warszawa)
Moderator: silje
Bijou (Warszawa)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2014, 15:29 przez Althaly, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Re: Bijou (Warszawa)
Śliczna
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przepiękna, ale ja z innej beczki, bo zauważyłam na zdjęciach, że dajesz świnkom surową fasolkę. Absolutnie nie należy karmić nią świnek
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=299
nie tylko powoduje wzdęcia, które dla świnki mogą być nawet śmiertelne, lecz może prowadzić do poważnych zaburzeń trawienia ze względu na zawartość enzymu rozkładającego skrobię
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=26&t=299
nie tylko powoduje wzdęcia, które dla świnki mogą być nawet śmiertelne, lecz może prowadzić do poważnych zaburzeń trawienia ze względu na zawartość enzymu rozkładającego skrobię
Nie wiedzialam ze fasolka im szkodzi ale przyznam ze od dluzszego czasu im nie dawalam.
Ostatni raz to bylo pare miesiecy temu Wiec zaprzestane jezeli to rzeczywiscie im szkodzi.
Dziekuje
Ostatni raz to bylo pare miesiecy temu Wiec zaprzestane jezeli to rzeczywiscie im szkodzi.
Dziekuje
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Fasolka szparagowa nie jest trująca, szkodzą ziarna fasolowe, ale w szparagowej praktycznie ziarenek jeszcze nie ma, w każdym razie są całkiem niedojrzałe. To tyle dla uspokojenia .
Świnki są cudne, choć mnie się najbardziej podobają gładkowłose.
Świnki są cudne, choć mnie się najbardziej podobają gładkowłose.
Dziekuje bardzo za info
Bijou jest gladkowlosa
Ja akurat takze wole jak sa gladkowlose, mniej siersci do czesania i mniej na ubraniach.
Ale mam tak samo z psami, wole krotka siersc. Jakos nie przekonuje sie do rozetek badz do dlugo-wlosych
Bijou jest gladkowlosa
Ja akurat takze wole jak sa gladkowlose, mniej siersci do czesania i mniej na ubraniach.
Ale mam tak samo z psami, wole krotka siersc. Jakos nie przekonuje sie do rozetek badz do dlugo-wlosych
Naprawdę piękna !
A u mnie właśnie gładkowłosy kłaczy się najbardziej(i najwięcej sika! ).
Długo domu szukać nie będzie
A tak w ogóle...czemu jako jedyna idzie do adopcji bez pary(z ciekawości pytam)?
A u mnie właśnie gładkowłosy kłaczy się najbardziej(i najwięcej sika! ).
Długo domu szukać nie będzie
A tak w ogóle...czemu jako jedyna idzie do adopcji bez pary(z ciekawości pytam)?
Bijou to byla moja ostatnia swinka i dostalam ja sama, bez pary.
Nie zzyla sie z moimi jakos szczegolnie ale lubi towarzystwo innych swinek.
Nie latwo aby ktos przygarnal 3 swinki na raz. Jezeli sie znajdzie to bede wdzieczna ale wystawilam ja sama bo ona sie dogaduje z kazda swinka, tylko ze ta druga nie moze byc agresywna bo Bijou to cykor i woli sie chowac i glodzic niz bic sie o jedzenie.
Nie zzyla sie z moimi jakos szczegolnie ale lubi towarzystwo innych swinek.
Nie latwo aby ktos przygarnal 3 swinki na raz. Jezeli sie znajdzie to bede wdzieczna ale wystawilam ja sama bo ona sie dogaduje z kazda swinka, tylko ze ta druga nie moze byc agresywna bo Bijou to cykor i woli sie chowac i glodzic niz bic sie o jedzenie.