Eli [DS], Figo i Fagot [DS] [CHORZÓW]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Joan

Re: Eli [DS], Figo i Fagot [DS] [CHORZÓW]

Post autor: Joan »

Synkowie oraz ich rodzina baaaaardzo się cieszą, wiemy że to wymarzony dom dla Elinki :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Tutaj wątek chłopaków, w końcu się ogarnęliśmy :) http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=1550
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Niestety Eli ciężko choruje, ma problemy neurologiczne. :( Na szczęście trafiła na najlepszą opiekunkę na świecie! :jupi: DanBeo, fotki może? :102:
Obrazek
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

Tak jak już Ala wspomniała, Eli ma kłopoty ze zdrowiem i to poważne. Dokładnie 13 maja miała pierwszy wylew, było ciężko, ale się udało. W listopadzie miała kolejny. Było z nią bardzo źle, nie potrafiła ruszać pycholkiem. Karmienie jej wyglądało tak, że po kropelce wpuszczałam jej papę, żeby się nie zadławiła, miała kłopoty z przełykaniem. Wprowadziłam intensywne masaże i udało się, mała powoli zaczynała poruszać pyszczkiem. Do całości doszedł spory spadek wagi.
Teraz powoli dochodzi do siebie, jest na ręcznym karmieniu, jednak sama coś próbuje podjadać.
Potrafi krzykiem upomnieć się o jedzenie, taka cwaniara z niej :)
No i reaguje na imię Lucia :lol: Moje małe kochane słoneczko :love:
Poniżej kilka zdjęć z tego okresu.
Przed drugim wylewem.
Obrazek
Obrazek
Chora u lekarza.
Obrazek
W trakcie ręcznego karmienia.
ObrazekObrazek
W klatce.
ObrazekObrazek

Teraz Lucia wciąga już prawie 1ml za jednym razem. Apetyt jej dopisuje, zjada coraz więcej, waga powoli idzie w górę, a było kiepsko, bo spadła poniżej 500g. Jednak jest już coraz lepiej :jupi:
Patrząc na nią, wiem, że opłacało się walczyć, chociaż było ciężko i przychodziły momenty, że zastanawiałam się, czy jej nie męczę.
Kciuki mile widziane. Pozdrawiamy serdecznie :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Trzymam z całych sił :fingerscrossed: żeby ślicznotka doszła do siebie.
Rozumiem , że w tej chwili z racji choroby mieszka sama, ale czy przed wylewem udało ją się połączyć z jakąś świnkopanienką?
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Z tego co wiem to Eli jest terrorystką która gryzie wszystkie pannice i ma klatkę obok chłopaków :)
Zdrowia, maleńka :buzki: (i dla Ciebie Beatko też :) )
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Eli jest ze świnek rzeszowskich, a to były bardzo specyficzne świnki, które pamiętają pseudo w którym były, brak jedzenia i potrzebę walki z innymi o przetrwanie....
Ja miałam trzy świnki stamtąd....
Brigit zamieszkała z kastratem, bo strasznie dręczyła Biankę...
Bianka po wielu przebojach zamieszkała z koleżanką, ale wcześniej dawała w kość kastratowi....
Kornelia - najbardziej chora, mimo swoich dziwnych zachowań, zaakceptowała Daphne, a potem zamieszkały z trzecią koleżanką, która jest absolutną ciapą - więc Kornela może rządzi ć i ustawiać, i chyba jest szczęśliwa....
Straszne jest to, co się Eli przytrafiło, wierzę że jeśli ktoś ją z tego wyciągnie, to na pewno Beata.
Beatko zdrowia dla Ciebie i świń :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”