Cacanka[*] & Sąsiadek[*] + Bajka & Brawurka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
rogatka

Re: Cacanka & Sąsiadek - moje dwa skarby!

Post autor: rogatka »

Granvelle pisze: Trudno powiedzieć kto rządzi. Wydaje mi się, że jest tak jak wcześniej - Sąsiadek. Jednak dzięki większej ilości miejsca jest o wiele mniej konfliktów i mogę im powsadzać 3 miski, 2 domki, kupę siana i nadal mają przestrzeń do wykorzystania. :D
W 100 na pewno więcej się kłóciły i Cacanka często za blisko podchodziła do Sąsiadka, która sobie nie życzy dotyku koleżanki (monopol mam tylko ja :szczerbaty: ).
No tak, Sąsiad przytulaszczny naleśnik, pod warunkiem, że przytula go człowiek. Cacanka zaś wlazłaby mu na głowę, co go raczej mało cieszy :mrgreen:
Ps: Szalenie się cieszę z nowej klatki :) ja też miałam taki plan na przyszłość :)
rogatka

Jak się mają panny w nowym domku? :)
katiusha

Post autor: katiusha »

Prześliczne Dziewuszki :love:
Pogratulować pięknego lokum :peace: Też już myślę nad zwiększeniem moim Pannom metrażu. C&C mi się marzy... :roll:
Granvelle

Post autor: Granvelle »

Mnie także C&C marzy się, ale cena niestety jest wysoka. Już lepiej zakupić używaną 140 lub 150, chociaż trzeba się długo naszukać.
Panienki czują się swobodnie w nowej przestrzeni. Na początku miały dwa duże domki w klatce, jednak zauważyłam, że bardzo często przebywają obie w jednym domku :shock: i śpią spokojnie :o , ewentualnie jedna jest w domku, druga odpoczywa poza nim, więc mają w klatce jeden i nie ma o niego żadnych kłótni...
rogatka

Granvelle pisze:Na początku miały dwa duże domki w klatce, jednak zauważyłam, że bardzo często przebywają obie w jednym domku :shock: i śpią spokojnie :o
:shock: :o :think:
Granvelle

Moja reakcja była identyczna. Częściej jednak śpią osobno (sorki, źle napisałam we wcześniejszym poście, bo codziennie je tak nie widzę niestety), jednak gdyby udało mi się uchwycić ten moment w jednym domku, to wstawię zdjęcie. :D
Podczas rui też jest spokojniej, gonią się, jednak mniej niż wcześniej. Może nadchodząca zima tak na nich wpływa i fakt, że ostatnio u mnie w pokoju jest ok. 17 stopni. :think:
rogatka

Granvelle pisze:Może nadchodząca zima tak na nich wpływa i fakt, że ostatnio u mnie w pokoju jest ok. 17 stopni. :think:
Hehe,zimno je jednoczy najwyraźniej :) futra mają, nic im nie będzie :fingerscrossed:
Granvelle

No i sadełko + wspólne posiedzenie w nagrzanym dwoma cielskami domku. :)
Kłócą się jedynie o jedzenie oraz nową, najsmaczniejszą karmę, którą uwielbiają i nic z niej nie wybrzydzają (http://www.beaphar.pl/produkty/gryzonie ... 0_98_P3424). :szczerbaty:
Granvelle

Dzisiaj byliśmy z Sąsiadkiem u weta. Na przednich łapkach powstało jej coś takiego żółto-białego, średniej wielkości. Okazało się, że są to zadziory, pani pięknie i bezboleśnie je obcięła, mimo protestów Sąsiadka. Mamy teraz codziennie smarować jej stópki maścią z wit. A.
Z Cacanką wszystko w porządku.
Porobiłam im zdjęcia, bo są zmiany w klatkach - połączyłam 100 z 120 i dołączyłam stały niewielki wybieg + doszło do nas kilka nowych rzeczy do umeblowania klatki. Nie mam teraz w ogóle czasu wstawiać te zdjęcia, więc za jakieś parę tygodni, gdy znajdę chwilkę, wstawię. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”