Ròżnica w zachowaniu przy innych rasach

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
MinnieandCoco

Ròżnica w zachowaniu przy innych rasach

Post autor: MinnieandCoco »

Mam 2 Swinki Rozzetki, kidys miałam Peruwiankę. Ich zachowanie w stosunku do mnie i do innych ludzi było bardzo podobne. Chciałabym wziąść jeszcze jedną świnkę tym razem kròtkowłosą, ale zastanawiam się jeszcze nad rozetką. Czy kròtkowłose swinki się łatwiej oswaja(wiele posiadaczy tak właśnie pisze) czy po prostu to zależy od charakteru prosiaczka? :D :świnka1:
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Ròżnica w zachowaniu przy innych rasach

Post autor: effcien »

Rasa i rodzaj sierści nie ma nic wspólnego z oswajaniem świnki i ich nastawieniem do siebie nawzajem. Tu liczy się indywidualny charakter każdego osobnika i jego przeszłość.
odeta89

Post autor: odeta89 »

Effcien, tu się trochę nie zgodzę.
Np. aguty "do ujarzmienia" i połączenia to trudni zawodnicy.
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

zgadzam się z Odetą. Nie wiem czemu, ale 100% agutów, które miałam to wcielone diablęta :twisted:
Natomiast co do reszty - miałam i US Teddy i Sheltie i gładkie - każda miała swój własny charakter
Awatar użytkownika
effcien
Kontakt:

Post autor: effcien »

Póki co miałam u siebie 2 aguty - jedna to wyadoptowana już Ruzia: mikroskopijne, totalnie zdominowane przez kompankę z klatki dziewczątko; druga to Blanda - dominantka, ale spokojna, czasem tylko dokucza Cri, ale nie jakoś zawzięcie i wrednie. Spokojna, stateczna, taka królowa.
Karenik

Post autor: Karenik »

A ja miałam nie jednego agoutka jedne były kochane i miłe inne istne diablęta... To tak jakby powiedzieć, że u ludzi kolor włosów zależy od charakteru...
Charakter co cecha osobnicza :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”