http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=24&t=146
Poczytaj tu jest dużo informacji na ten temat
Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
- Moranghinia
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Re: Ściółka
Życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
Re: Ściółka
Dziękuje,ale jakby ktoś chciał się tu podzielić swoimi doświadczeniami związanymi z matami 

- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Wątek połączyłam z innym o tej samej tematyce.
Jest tu 50 stron z opiniami m.in. o matach 

GuienaPig344, oczywiście, że nie musisz używać trocin i granulatu - większość osób wykłada tym klatkę, ponieważ dłużej wytrzymuje. Ja mam połączone 2 klatki 120 i 70 - miałam wybieg, ale z niego ostatnio zrezygnowałam i znowu połączyłam te dwie klatki. 120 wykładam ręcznikiem i na to kocyk polarowy lub kocyki lub jeden kocyk i na to pieluchy flanelowe - to zależy. Małą klatkę (tą 70) wykładam granulatem i na to mata - moje prośki jej nie gryzą. Ale wykładałam też klatkę dywanikami (takimi zwykłymi, małymi dywanikami) - były ok.
P.S. Zamiast maty możesz kłaść drybed - tylko, że to większy wydatek... Osobiście nie próbowałam.

P.S. Zamiast maty możesz kłaść drybed - tylko, że to większy wydatek... Osobiście nie próbowałam.

Kurcze tak czytam i sie zastanawiam nad tą matą , a mianowicie czy ona nie smierdzi? Moze lepiej sama sciółka trociny a moze żwirek?
- pauli
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
czym ma śmierdzieć? niektóre maty od nowości walą chemią, ale po praniu czy dwóch znika smrodekmonikczka0601 pisze:Kurcze tak czytam i sie zastanawiam nad tą matą , a mianowicie czy ona nie smierdzi? Moze lepiej sama sciółka trociny a moze żwirek?

moczem swinek , bo przecierz swinka na to siusia 

One nie absorbują tych siuśków, bo sa wchłaniane przez to co jest pod nią. No ale wiadomo. Ja przez pewien okres nie będzie prana to zacznie śmierdzieć tak czy tak.
U mnie maty przeszły zapachem trocin
Dzisiaj miałam sprzątanie i zabrałam wszystko do prania.Pościeliłam na dno kuwety podkład w rogi żwirek i na całość trociny a na to kupę siana i powiem wam że maniek bał się chodzić po takiej ściółce :102:Teraz leży wywalony i najwidoczniej jest mu dobrze

Dzisiaj miałam sprzątanie i zabrałam wszystko do prania.Pościeliłam na dno kuwety podkład w rogi żwirek i na całość trociny a na to kupę siana i powiem wam że maniek bał się chodzić po takiej ściółce :102:Teraz leży wywalony i najwidoczniej jest mu dobrze

Dziękuje ! Pytania moje stad ze jestem na etapie kompletowania wyprawki dla świniaczków i tak dopytuje jak czegoś nie wiem. Kiedyś dawno jak miałam świnki to nie stosowałam maty tylko sama trociny i jak była już trochę przesiąknięta to tez nienajladniej pachniała
.