Piszę, żeby podziękować za rady. Świnek po Trilacu, diecie na sianie i płatkach owsianych w końcu zaczął robić ładne kupki. Są zwarte, mają ładny kształt a i świnka nie wygina się tak już podczas załatwiania się

Moderator: Dzima
Byłam z prosiaczkiem, weterynarz dokładnie przebadał mu ząbki i stwierdził że wszystko jest w porządku. Ząbki rosną normalnie i nie przeszkadzają w jedzeniu. Według opinii weterynarza moja świnka po infekcji bakteryjnej i ciężkiej biegunce oduczyla się jeść bo nie miała apetytu i trzeba go na nowo nauczyć jeść. Wczoraj troszkę na siłę wpychalam w niego płatki owsiane i twarde warzywa, typu marchewka. Dzisiaj dostał płatki owsian i już jadł z chęcią.bibu pisze:blumbi - co tam ze świnką? Co powiedział weterynarz ?
Właśnie dziś kupiłam mu nowe sianko w sklepie, ale nie jest takie miękkie (chociaż prosiaczek je skubie troszeczkę).Pelcia pisze:Blumbi - dużo zielonego, miękkiego sianka to teraz podstawa dla tej świnki.
Na szczęście od dwóch dni bobki są wzorowePelcia pisze:Bibu- rób tak, aby bobki były bobkami, a świnka nie cierpiała.
Trawienie zależy także od innych rzeczy niż tylko proporcja warzyw.
Blumbi - dużo zielonego, miękkiego sianka to teraz podstawa dla tej świnki.